На Рахівщині горяни погрожують прикувати керманичів фірми «Марморош» до їхньої власної техніки

На Рахівщині горяни погрожують прикувати керманичів фірми «Марморош» до їхньої власної техніки

13.08.13 13:52 0 1149
На Закарпатті громада Косівської Поляни відкинула будь-які спроби керівництва фірми «Марморош» «забалакати» проблему, пов’язану з видобутком поліметалевих руд на Рахівщині – в оточенні протестувальників так звані «бізнесмени» піднялися до урочища, де фірма провадить незаконні роботи. Як відомо, громада вимагає від ділків забиратися геть із гуцульської землі. Станом на 12:00 13 серпня в урочищі вже перебуває понад 200 селян. Також до місцевих активістів із Рахова рухається колона в декілька сотень людей, аби долучитися до протесту. Очікується прибуття народних депутатів-свободівців Валерія Чернякова та Павла Кириленка. Люди повідомляють, що у Косівській Поляні було помічено кілька одиниць автотранспорту з бійцями спецпідрозділу «Беркут». Про це 13 серпня 2013 року розповів голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Куцин, який перебуває на місці подій.

Незважаючи на те, що блокування дороги триває з 9 серпня, лише нині керівництво підприємства «Марморош» приїхало до Косівської Поляни задля «переговорів» із селянами. Однак замість виконання вимог людей горе-бізнесмени насправді намагаються відтермінувати процес вивезення техніки, що викликає величезне обурення селян.

«Попри намагання ділків укотре «заговорити» проблему та відтермінувати вивезення техніки із Рахівщини, люди висловилися чітко: геологічну розвідку має бути припинено, а техніку – негайно вивезено. Селяни оточили авто «бізнесменів» приватним автотранспортом. У такому супроводі ділків змусили виїхати в урочище «Рударня», де перебуває техніка підприємства. Люди наголосили, що не відступлять від свого, а в разі необхідності прикують ланцюгом до техніки керманичів підприємства і не випустять їх з урочища, допоки не буде розпочато вивезення важкої техніки. Прикметно, що з ранку до Косівської Поляни також прибув і голова Рахівської РДА Дмитро Андріюк, проте, відчувши настрої громади, попросту накивав п’ятами», – розповів Олег Куцин.

Націоналіст також додав, що ВО «Свобода» і надалі надаватиме громаді всю необхідну підтримку та разом із людьми протестуватиме аж до виконання усіх вимог місцевої громади. «Закарпатська «Свобода» та наші активісти відстоюватимуть разом із громадою краю виконання її вимог. Ми не дозволимо «данєцкай» банді нищити та розкрадати природні багатства Рахівщини. Адже ці ділки, набивши кишені грішми, знищить туристичний потенціял гірського регіону та дадуть драла, як це нині зробив очільник виконавчої влади району Андріюк. Сподіваємося, що здоровий глузд візьме гору і надалі ніхто не вестиме будь-яких робіт, які загрожують екологічній безпеці краю», – наголосив Олег Куцин.

Нагадаємо, що на перевалі між Косівською Поляною та Раховом громада блокує гірську дорогу – аби не допустити пересування представників фірми між цими населеними пунктами.

Докладніше про протистояння громади та горе-бізнесменів читайте тут: http://www.zakarpattya.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041374/;

http://www.zakarpattya.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041384/;

http://www.zakarpattya.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041388/ .

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ