Львівські податківці знову відхрещуються від атаки на газету і кивають на міністра Клименка

Львівські податківці знову відхрещуються від атаки на газету і кивають на міністра Клименка

13.08.13 18:23 0 1002
Керівництво двох районних відділень Міністерства доходів та зборів в коментарях підтвердило, що на своєму рівні не ініціювало жодних заходів щодо блокування повноцінної діяльності декількох підприємств, що забезпечують вихід у світ газети «Експрес». У неофіційній розмові податківці додають, що сервер, через який блокується повноцінна діяльність підприємств, розташований у Києві, безпосередньо у приміщенні Міністерства доходів, доступ до нього мають лише працівники відповідного департаменту центрального відомства, які підпорядковані безпосередньо міністру Клименко.

«У нас немає до цих підприємств, які перебувають у нас на обліку, жодних зауважень, у них стан «0» (основний платник), ми здивовані, що ситуація повторилась, готуємо листа обласному керівництву, пояснюємо свою позицію», -- заявив А.Сисюк, керівник Городоцького районного управління Міндоходів.

Управління Міндоходів у Франківському районі Львова, де на обліку перебуває інша частина підприємств, що зазнають тиску, теж документально засвідчило, що не причетне до ініціативи блокувати діяльність підприємств.

Заступник начальника обласного управління Міндоходів О. Сторчило підтвердив, що обласні податківці знову звертатимуться у центральне відомство, щоб розв’язати проблему, яка повторно виникла. «Я навіть не знаю, що цього разу ще сказати. Можу лише повторно зауважити, що відповідно до норм податкового кодексу відповідальність за адміністрування відповідної бази даних покладається на центральний орган».

В обласному управління журналісту «Експресу» також в неофіційній розмові повідомили, що міністерські чиновники здійснювали тиск на керівництво обласної податкової у травні цього року після того як воно зайняло принципову позицію у конфлікті газети із міністерством Клименка, ставши на бік журналістів.

У Міністерстві доходів та зборів, куди ми звернулись за коментарем, заявили, що на цей момент не готові сформулювати свою офіційну позицію.

Сьогодні зранку головний редактор газети «Експрес» Ігор Починок заявив, що вважає, що причини, які пояснюють, чому усі підприємства, які забезпечують вихід у світ газети від учора знову не мають можливості повноцінно працювати через дії центрального апарату Міністерства доходів та зборів можуть лежати на поверхні.

«Уже всім зрозуміло, що причини блокування абсолютно штучні, вони не мають жодних законних підстав, -- сказав Ігор Починок у коментарі. – Чому ж тоді це відбувається? Можливо, причина у тому, що наші видання, і зокремагазета «Експрес», категорично відмовились друкувати рекламні матеріали Арбузова та Вілкула, які віднедавназаполонили інформаційний простір і восхваляють цих чиновників? А, можливо, комусь не сподобалась різка критика Партії регіонів у статтях, які ми опублікували у декількох останніх номерах? Причини можуть бути дуже банальні, будь-якої логіки у діях чиновників ми не бачимо, тому не виключаємо, що маємо справу з наслідками нервової реакції якого високопоставленого чиновника.

Більш сумно, якщо усе це виявиться елементом більш серйозного процесу, наприклад, початком нового генерального наступу на регіональні газети напередодні президентської кампанії. Зверніть увагу, учора державна пошта оголосила, що піднімає тарифи на доставку газет відразу на 45%! Це – абсолютний рекорд для будь-якого товарного ринку, тому зрозуміло, що це неминуче призведе до обвалу тиражів регіональних газет, сегменту, де ще фрагментарно живе свобода слова. Є ще цілий ряд тривожних новин із газетних ринків. У цьому сенсі атака на «Експрес», інші популярні газети може бути лише частиною плану із придушення незалежних видань економічними методами. У будь-якому разі, ситуація, за нашою оцінкою, екстраординарна.У ці хвилини ми всебічно аналізуємо ситуацію і, не виключаю, що у найближчі години спільно із нашими колегами із інших регіонів ухвалимо нестандартні рішеннями щодо наших кроків у відповідь на цей виклик».

Експрес онлайн
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Черкасах працівники ...

КОМЕНТАРІ