Чернівці: Підприємці 5-го сектору – за реконструкцію і цивілізовану торгівлю

Чернівці: Підприємці 5-го сектору – за реконструкцію і цивілізовану торгівлю

14.08.13 08:10 0 1098
Мітинг під стінами Ратуші, учасники якого увірвалися до будівлі Чернівецької міської ради, не репрезентує волевиявлення підприємців, що працюють на 5-му секторі КП «МКП «Калинівський ринок». Більша частина мітингуючих є представниками підприємців та служби безпеки ринку «Добробут», що доводить замовний характер акції з боку депутатів, які пов’язані із власниками цього підприємства.

Між тим, реальні представники 5-го сектору «Калинівського ринку», які були присутні 13 серпня на засіданні Виконкому Чернівецької міської ради, підтримали проведення благоустрою торгівельного майданчику.

«Наразі наш сектор нагадує Шанхай: скрізь повно бруду, немає водовідведення, асфальтове покриття у незадовільному стані, відсутні дахи у рядах. Спочатку я опинився серед протестуючих, однак згодом помітив, що ці всі протести і «хороводи» вигідні тільки деяким депутатам. Вони лицемірно використовують підприємців заради власного піару, підбурюючи їх проти позитивних змін, – заявив підприємець Олексій Березюк. – На час реконструкції мій контейнер можуть перенести в інше місце, але я до того ставлюся із розумінням. Для мене не проблема попередити усіх моїх оптовиків, де тимчасово буде знаходитися моє торгове місце. Головне, що я зможу повернутись у придатний до торгівлі продуктами сектор, а не в ці трущоби, що є зараз».

«Я торгую на ринку з 16-ти років і вперше за весь час адміністрація «Калинівського ринку» пропонує облаштувати територію сектору власним коштом, – розповів підприємець Сергій Аністратенко. – Протестувати проти цього – абсурдно. Щоби не виникало зайвих хвилювань, можна укласти відповідні угоди між підприємцями та адміністрацією з прикріпленою до них план-схемою реконструкції. Ми хочемо, щоби на секторі був нормальний заїзд, щоби ми вже не завозили товар на ринок тачками. Нам і покупцям необхідні комфортні умови, тож це слушна нагода зробити торгівлю на ринку цивілізованою».

«Чому я і мої покупці мають під час кожного дощу ходити по коліна в болоті? Чому мої покупці пів години мають шукати мій контейнер через те, що тут не ряди, а справжній лабіринт? Я не розумію коли відмовляються від пропозиції зробити з сектору цілком пристойний торговий майданчик з рівними доступними з усіх боків рядами, новим асфальтом, нормальним водовідведенням. Тим більше, що ринок робить це все за власний кошт, – вважає Юрій Добровольський. – Мені здається, що деякі підприємці вже самі не знають чого вони хочуть настільки їх заплутали оті рятівники-політики, які на них бекоштовно набивають собі рейтинг і свої кишені. Можливо тим опозиціонерам не вигідно щоб Калинка ставала більш сучасною? Адже саме вони, ставлячи палки в реконструкцію нашого сектору і загалом Калинівського ринку, підвищують вартість майна на «Добробуті» де вони будують сучасні торгові комплекси. Куди підуть покупці: до мене у болото чи на сучасний «Добробут»? Відповідь очевидна, як і їхній інтерес».

«Якби у справу не втрутились політики, і не задурили б голови людям, вже б давно усі торгували в оновленому секторі. Причому я впевнений, що незадоволених би не було, – впевнена Інна Ротарь. – Звичайно коли роками з людей гроші викачували, вони тепер не вірять, що щось хочуть зробити безкоштовно для них, і що це буде справді спрямовано на розвиток ринку. Я вважаю, все потрібно робити спільними зусиллями з адміністрацію, і в тому числі спільно контролювати процес реконструкції. Тоді без усіляких конфліктів отримаємо позитивний результат».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Пенсійники Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ