Олександр Башкаленко керівникам потенційно небезпечних об’єктів: Якщо ви не забезпечите належні умови для людей, то ми будемо звертатись в суд і закривати підприємства

Олександр Башкаленко керівникам потенційно небезпечних об’єктів: Якщо ви не забезпечите належні умови для людей, то ми будемо звертатись в суд і закривати підприємства

14.08.13 08:05 0 1201
Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко провів нараду щодо цивільного захисту та техногенної безпеки на потенційно небезпечних об’єктах та об’єктах підвищеної небезпеки області.

Заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Микола Кревський повідомив, що на Волині функціонує 240 потенційно небезпечних об'єкти. Усі вони підлягають паспортизації, однак розробили їх 232 підприємства.

Майже у всіх відсутня система раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей, відтак у випадку аварії підвищиться ризик з непередбаченими наслідками, знизиться оперативність превентивних заходів на стадії зародження ситуації, що не дозволить запобігти переходу на вищі рівні небезпеки і може призвести за певних умов до катастрофічних наслідків.

За невиконання законних вимог посадових осіб та керівників підприємств притягнуто до адміністративної відповідальності.

Олександр Башкаленко зазначив, що за останні три роки в області з питань цивільного захисту та техногенної безпеки зроблено чимало, однак не всі керівники потенційно-небезпечних підприємств зрозуміли важливість цієї справи. Він зобов’язав їх до кінця 2013 року виправити усі виявлені недоліки. «До кінця цього тижня на усі підприємства буде надіслано офіційні вимоги за моїм підписом. Якщо ви не забезпечите належні умови для людей, які у вас працюють і у зоні потенційної небезпеки, то ми будемо звертатись у суд та закривати підприємства. Іншого виходу я не бачу», - резюмував перший заступник голови облдержадміністрації.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У День міста Тернопіль ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ