Хмельницька область: рятувальники виловили степову гадюку в приватному будинку

Хмельницька область: рятувальники виловили степову гадюку в приватному будинку

14.08.13 08:15 0 955
\12 серпня о 16:40 на пункт зв’язку 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Деражня від місцевого жителя поступило повідомлення те що до нього в будинок заповзла змія. Терміново до місця виклику прибули рятувальники, які за допомогою підручних засобів виловили змію довжиною більше 40 см.

Як з’ясувалося, під час огляду плазун виявився степовою гадюкою. Співробітники ДСНС вивезли його за місто та відпустили в лісосмузі.

З метою уникнення можливих укусів гадюки, необхідно бути уважними і обережними. Ідучи в місця, де мешкають плазуни, необхідно надівати відповідний одяг та взуття. Запобігають укусам гадюки високі черевики, грубі шерстяні шкарпетки, щільні, не вузькі штани, заправлені з напуском на взуття. Під час збирання грибів чи ягід краще користуватися палицею достатньої довжини, щоб перевірити зарості. Якщо в цьому місці знаходиться гадюка, вона або втече, або викриє себе. Не зайвою буде виставлена вперед палка при швидкому русі по стежці. В гадюк слабкий нюх та слух і поява людини зненацька може завадити їй утекти. Потрібно бути особливо уважним, перш ніж ступати в зарослі ями. Не слід влаштовувати ночівлю поблизу трухлявих пеньків, дерев із дуплами, біля входу в нору чи печеру, поряд із купами сміття. В теплі літні ночі гадюки активні й можуть приповзти до вогню. При пересуванні вночі необхідно освітлювати дорогу ліхтариком. Слід щільно закривати вхід у намет, щоб гадюка не могла туди заповзти. Якщо намет не був щільно закритий або при ночівлі без намету, перш ніж скористатися постіллю, потрібно її оглянути, особливо спальний мішок. Слід пам’ятати, що миші приманюють гадюк.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі відбулася ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ