Хмельниччина: на Летичівщині оголосили бій виплаті «тіньової» зарплати

Хмельниччина: на Летичівщині оголосили бій виплаті «тіньової» зарплати

14.08.13 08:05 0 1037
За участі керівництва Летичівського відділення Хмельницької ОДПІ у стінах Летичівської РДА відбулося засідання «круглого столу», на якому розглядалися питання легалізації зайнятості населення та виплати заробітної плати не нижчої від мінімальної.

У заході взяли участь представники районної державної адміністрації та районної ради, а також представники районних підрозділів міністерств, установ і фондів.

Розпочала засідання начальник Летичівського відділення Хмельницької ОДПІ Раїса Кабанова, яка наголосила, що найгострішою проблемою сьогодення є питання легалізації «тіньової» зайнятості та виплати заробітньої плати «в конвертах». Зокрема, вона відзначила, що нині саме у сфері виплати заробітної плати відбувається найбільше ухилень від оподаткування та порушень законодавства. Серед них – заборгованість, виплата зарплати «в конвертах» та виплата її у розмірі, нижчому від мінімального. Тим часом виплата мінімальної заробітної плати – обов’язкова вимога на території усієї України для підприємств усіх форм власності і господарювання (ст. 3 Закону України «Про оплату праці»).

«Працівник, який отримує зарплатню неофіційно, повністю беззахисний перед роботодавцем. Якщо домовленість про її розмір жодним чином не зафіксована, роботодавець сплачує платню доти, доки на те його воля. Тому задумайтесь про своє майбутнє і вимагайте від роботодавців офіційного оформлення та виплати «білої» зарплати», – закликала летичівську громаду Раїса Юріївна.

А ще, користуючись нагодою, посадовець нагадала про необхідність та особливості запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: урожайність ...
Наступна новина: У День міста Тернопіль ...

КОМЕНТАРІ