В Івано-Франківській області підрозділи карного розшуку звітують про свою роботу

В Івано-Франківській області підрозділи карного розшуку звітують про свою роботу

14.08.13 08:22 0 1050
Днями в УМВС України в Івано-Франківській області проведено нараду за підсумками роботи служби, від результатів діяльності якої значною мірою залежить робота усієї правоохоронної системи. Головне завдання його працівників-вжиття заходів, спрямованих на захист прав і свобод громадян, інтересів суспільства і держави від злочинних посягань.

Пріоритетними напрямками роботи діяльності підрозділів карного розшуку є попередження, виявлення і розкриття злочинів, учинених проти особи, власності, протидії організованій і груповій злочинності, незаконному обігу зброї, розшуку осіб, які переховуються від правоохоронних органів, а такою забезпечення своєчасного й об’єктивного розгляду звернень громадян, посадових осіб, підприємств, установ, організацій тощо з питань, віднесених до компетенції карного розшуку.

Завдяки злагодженій роботі працівників управління карного розшуку та його відділень оперативна обстановка ніколи не виходила з-під контролю і залишалася стабільною. Стан злочинності в області протягом багатьох років є одним з найнижчим з-поміж усіх обласних центрів України.

Проаналізувавши стан криміногенної ситуації в області з 7 місяців поточного року оперативники відзначили зменшення масиву особливо тяжких кримінальних правопорушень (з 1337 до 1137), зокрема: тяжких тілесних ушкоджень ( з 23 до 21), у т.ч. зі смертельними наслідками ( з 10 до 6), зґвалтувань (з 6 до 4) та грабежів (з 105 до 79).

Кількість зареєстрованих навмисних убивств зросла (з 16 до 19), з яких одне залишається нерозкритим.

Аналіз учинених кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи свідчить про те, що основна їх кількість вчиняється на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, у стані алкогольного сп’яніння, із хуліганських спонукань.

Однак, що стосується злочинів проти власності, то спостерігається їх щорічне зростання, і такий стан обумовлений високим рівнем безробіття населення, низьким рівнем забезпеченості громадян, щорічним збільшенням кількості раніше судимих осіб всіх категорій.

За 7 місяців поточного року, на території області зросла кількість скоєних крадіжок (1798 проти 1323), та шахрайств (534 проти 206), окрім того збільшилась кількість таких кримінальних правопорушень із використанням сучасних технологій (мобільних телефонів, Інтернету).

Проведеними оперативно-розшуковими заходами підрозділами карного розшуку припинено діяльність 1 організованої групи у складі 3-х осіб, яким доведено вину у вчиненні 4 тяжких та особливо тяжких крадіжок.

З початку року на території області у результаті вжитих заходів задокументовано 101 кримінальне правопорушення, пов’язане із незаконним обігом зброї, з яких 69 – факти незаконного обігу вогнепальної зброї.

Проведеними заходами на території області з початку року задокументовано 50 злочинів проти моральності.

У поточному році розшукано 113 злочинців, із них 65 із залишку минулих років.

Згідно проведеного аналізу було визначено перспективи та поточне планування роботи УКР на друге півріччя 2013 року, внесено пропозиції до плану організаційних і практичних заходів Управніння карного розшуку УМВС України в Івано-Франківській області.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області 15 ...
Наступна новина: У Львівській області Олег ...

КОМЕНТАРІ