У Львівській області Олег Панькевич відвідав молодіжний табір-експедицію "Вирій" на Закерзонні

У Львівській області Олег Панькевич відвідав молодіжний табір-експедицію "Вирій" на Закерзонні

14.08.13 08:23 0 936
12 серпня 2013 року народний депутат України від ВО "Свобода", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Олег Панькевич та депутат Львівської обласної ради свободівець Ярослав Кравченко відвідали молодіжний табір-експедицію "Вирій", учасники якого опікуються впорядкуванням українського греко-католицького кладовища села Любича-Князі (Республіка Польща).

Олег Панькевич і Ярослав Кравченко разом із волонтерами табору взяли участь у спільній молитві та освяченні пам'ятних інформаційних таблиць про церкву Св. Параскевії і кладовище колишнього українського села Любича-Князі. Учасники табору і депутати помолилися біля могили борців за незалежність України, полеглих у 40–50 роки. Після поминальної панахиди відбулося віче.

Виступаючи на вічі, народний депутат Олег Панькевич наголосив на важливості справи, яку виконують волонтери табору, для збереження національної пам'яти на етнічних українських землях на території Польщі. Він також подякував організаторам та учасникам "Вирію" за роботу, яка є демонстрацією та яскравим прикладом шанобливого ставлення до своєї історії, до національної пам'яти. "Ви показуєте иншим, куди, в якому напрямку потрібно рухатися. І якщо об'єднати ваші зусилля, зусилля влади різних рівнів, громадськости – то дуже швидко ми відчуємо поступ у нашій справі", – наголосив народний депутат.

Як зазначив комендант табору Андрій Котлярчук, цього року програмою таборування "Вирію" передбачено поєднання реставраційних робіт із вивченням культурної самобутности українців на їхніх етнічних землях на Закерзонні.

Довідка: Табір "Вирій" – це міжнародна науково-пошукова та освітня експедиція, основним завданням якої є проведення комплексу заходів із відновлення та збереження пам'яток матеріяльної культури на етнічних українських землях поза межами сучасної території України. Починаючи з 2009 року, "Вирій" став щорічним і відбувається влітку у формі стаціонарного тижневого табору.

Основна мета "Вирію" полягає у згуртуванні української молоді з України та діяспори навколо спільного обов'язку оберігати історичну пам'ять та національні пам'ятки на етнічних землях українців, що перебувають у складі сучасної території Польщі – на землях так званого "Закерзоння". Учасниками "Вирію-2013" є молоді активісти громадських молодіжних організацій із Галичини, Києва, Донецька, Кривого Рога, Вінниці та з Перемишля (Польща), зокрема Національної скаутської організації "Пласт", ОУМ "Спадщина", ГПО "Молода Батьківщина", а також молоді люди, які не належать до певних громадсько-політичних структур, проте небайдужі до історії й культури українського народу.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Військослужбовці переймають ...

КОМЕНТАРІ