У Львівській області крадії використовують безпечність громадян, котрі відпочивають на пляжі

У Львівській області крадії використовують безпечність громадян, котрі відпочивають на пляжі

14.08.13 08:49 0 898
У розпалі літо, що принесло справжню спеку. Мешканці Стрийщини знаходять порятунок від спекотної погоди, відпочиваючи на берегах річки Стрий. На жаль, інколи такий відпочинок закінчується втратою документів, мобільних телефонів та інших цінних речей.

Зокрема, неприємною пригодою завершився відпочинок для 20-річного місцевого мешканця, який залишив незамкненим свій автомобіль на березі річки, а сам безпечно засмагав на пляжі. У цей час зловмисник поцупив зі салону авто планшет та два мобільні телефони. Потерпілий оцінив викрадене в 4500 гривень.

Безпечністю 56-річного відпочивальника скористався і 23-річний крадій. Допоки чоловік купався у річці, зловмисник без особливих зусиль поцупив його барсетку, в якій були документи та ключі від помешкання. Згодом затриманий молодик розповів правоохоронцям, що в цей день прийшов на пляж поплавати у річці, а побачивши чужу барсетку без нагляду, - не встояв перед спокусою.

Зазвичай, ззовні досить важко відрізнити крадія від звичайного відпочиваючого. Майбутню жертву зловмисник обирає заздалегідь, у залежності від того, яке майно потрапить у його поле зору. Найчастіше - це барсетки, жіночі сумки, мобільні телефони, фотоапарати, які власники залишають без нагляду. Дехто з громадян вважає, що у багатолюдних місцях зловмисник, скоріш за все, не наважиться щось поцупити через ризик «погоріти на гарячому». Проте, у більшості випадків така безпечність тільки полегшує «роботу» крадію.

Щоб не потрапити у неприємну пригоду під час відпочинку, радимо не залишати свої речі без нагляду. У місцях скупчення людей намагайтесь не демонструвати дорогі речі, не виставляйте напоказ прикраси, годинник тощо. Краще залиште їх вдома.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Резніков: ...
Наступна новина: На Тернопіллі а ви до ...

КОМЕНТАРІ