Володимир Резніков: "Лише під час особистих зустрічей із людьми можна дізнатися їхню об'єктивну думку про роботу міліції"

Володимир Резніков: "Лише під час особистих зустрічей із людьми можна дізнатися їхню об'єктивну думку про роботу міліції"

14.08.13 08:46 0 883
Заступник начальника департаменту ДАІ МВС України Володимир Резніков провів виїзні прийоми громадян на Тернопільщині. 12, 13 серпня у рамках робочого візиту куратор обласної міліції відвідав Теребовлянський, Чортківський, Збаразький та Кременецький райони.

- Лише під час особистих зустрічей з людьми можна дізнатися їхню об’єктивну думку про роботу міліції, виявити недоліки, - каже Володимир Резніков. - Відтак, під час кожного виїзного прийому ретельно аналізую з якими проблемами, труднощами та проханнями йдуть люди, аби врахувати їх при розробці пропозицій щодо внесення змін до чинного законодавства.

Спектр питань, які адресували полковнику міліції жителі нашої області – надзвичайно широкий. Приміром, секретар Теребовлянської міської ради звернув увагу міліцейського керівника на проблему проїзду через райцентр великовагового транспорту: люди страждають від постійного шуму, від вібрацій руйнуються будівлі у центрі міста. З таким проханням звернулися до керівника депутат міської ради та жителі вулиці Січових Стрільців у місті Збаражі.

– Питання руху вантажівок міськими дорогами є болючим не лише для Тернопільщини, а й для України загалом, – зазначив Володимир Володимирович у розмові з відвідувачами, – тому й вирішувати проблему потрібно на державному рівні. Уже готуємо ряд пропозицій щодо посилення контролю за дотриманням вагового режиму на автошляхах країни, адже, як свідчить практика, найбільшої шкоди завдають ті транспортні засоби, які завантажені понад норму. Також плануємо збільшити кількість автоматичних вагових систем, які уже довели свою ефективність.

Питань, дотичних до роботи Департаменту ДАІ, який очолює Володимир Резніков, було чимало. Голова спілки автомобілістів Чортківського району висловив побажання, аби збільшити в їхньому краї кількість співробітників ДАІ. З таким побажанням звернулися із Почаєва Кременецького району. За словами досвідченого автомобіліста та працівника міської ради, сама лише присутність людей у формі дисциплінує водіїв. Полковник міліції погодився із аргументами, які наводили співрозмовники, але пояснив, що до кінця року через об’єктивні причини немає можливості це зробити.

- Постанова, якою передбачено збільшення штату співробітників ДАІ у районних підрозділах до п’яти осіб на етапі затвердження, але на мою думку, найкращий варіант посилення контролю на дорогах – впровадження сучасних технічних засобів, як то камери фотореєстрації. Над цим також активно працюємо.

Зверталися до столичного гостя і за реальною допомогою. Тема кредитної спілки, що діяла на Чортківщині, болить жителям району ще з 2008 року. Люди, довірились приїжджому підприємцеві й вклали свої гроші. Сподівалися таким чином примножити капітал, натомість втратили усе, що мали. Ошукані за допомогою звернулися до правоохоронних органів, та от судова тяганина ніяк не завершиться. Люди побоюються, що справу навмисно затягують. Вислухавши звернення чортківчан, полковник міліції пообіцяв взяти під особистий контроль розслідування. Порадив громадянам зібрати копії наявних документів та надіслати у Міністерство внутрішніх справ. Жителька міста Кременця, яка придбала на ринку в Івано-Франківську іномарку з підробленим свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, також просила допомоги.

Правову консультацію полковник надав ще одному жителю Чортківського району. Підприємець декілька років тому постраждав від злодіїв. Стараннями співробітників районної міліції злочинці були арештовані. Та от відшкодування, не дивлячись на рішення суду, чоловік до цього часу так і не отримав. Володимир Володимирович пояснив заявникові як можна зарадити цій ситуації.

Отримати кваліфіковану консультацію начальника ДДАІ МВС України Володимира Резнікова мали можливість жителі ще двох районів – Кременецького та Збаразького.

З ініціативою дозволити видавати права не тільки тим, хто пройшов курс навчання в автошколах, а й самотужки осягнув ази автомобільної справи, прийшов збаражчанин. Ідея полковника міліції зацікавила, пообіцяв провести консультації з цього питання. Серед інших проблем та прохань жителів районів – паспортизація доріг, недоцільність двічі на рік проходити технічний контроль пасажирському транспорту, що здійснює перевезення, робота нелегальних перевізників, організація руху транспорту.

Володимир Резніков, підводячи підсумки дводенного спілкування з жителями області, висловив сподівання, що спільно з місцевими органами влади вдасться вирішити проблеми регіонального значення, а над більш глобальними юридичними питаннями людей працюватиме Міністерство внутрішніх справ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ