В Одесі правоохоронці викрили підпільний цех горілчаного фальсифікату

В Одесі правоохоронці викрили підпільний цех горілчаного фальсифікату

14.08.13 13:24 0 970
У рамках кримінального провадження, одеські УБОЗівці разом з прокуратурою Одеської області викрили злочину групу з ознаками організованості, учасники якої незаконно займались «підпільним» виготовленням та збутом горілчаної продукції. Незаконний міні-завод розташовувався в гаражі за місцем мешкання організатора злочинної групи.

Проведеними оперативними заходами було встановлено, що на території м. Одеси створений та функціонує незаконний цех з виготовлення горілчаної продукції різних відомих торгівельних марок. Збут готової продукції проводився через магазини та розважальні заклади в центральній частині міста.

За місцем розташування підпільного алкогольного цеху правоохоронці виявили 250 літрів спирту, 300 літрів купажу та 320 пляшок готової до реалізації горілчаної продукції.

Крім цього на пляшки клеїлися підроблені марки акцизного збору, виготовлені кустарним способом з використанням побутового комп’ютерного обладнання. На місці події правоохоронці вилучили 2350 штук таких марок, 5700 пробок, 400 порожніх пляшок, станок для закриття пляшок, шланги та фільтра для розливу.

Встановлено, що вказана злочинна група діяла на території міста три роки та за цей час виготовила більш ніж 57 тисяч пляшок фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції, яку реалізовували через мережу закладів роздрібної торгівлі. При проведенні санкціонованих обшуків за місцями збуту готової продукції працівники міліції вилучили з реалізації 50 горілчаних пляшок.

Вилучений алкоголь направлений на дослідження, яке визначить - чи представляє вживання даного продукту загрозу для життя і здоров'я громадян.

На теперішній час встановлюються інші фігуранти злочинної діяльності, а також вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу викритим фігурантам по кримінальним провадженням за ознаками ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) та ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ