Співробітник ДСО виніс з палаючого будинку пенсіонера

Співробітник ДСО виніс з палаючого будинку пенсіонера

14.08.13 16:25 0 1154
Ні на мить не вагаючись, командир взводу Орджонікідзевського відділу державної служби охорони при ГУМВС України в Запорізькій області Володимир Мехряков, кинувся в задимлений будинок, аби врятувати з вогню пенсіонера. Правоохоронець на руках виніс з палаючої хатини 60-річного чоловіка, наражаючи себе на небезпеку.

Близько 8 години вечора Володимир Миколайович повертався з роботи додому. В якусь мить, недалеко від свого будинку почув звуки, що нагадували громові розкати. Підійшовши до приватного будинку, міліціонер побачив густий дим, що валив зі щілин. Вхідні двері прямо на очах відкинуло ударною хвилею, на вулицю полетіли матраци та ковдри.

Перелякані сусіди почали збиратися біля будинку – всі зрозуміли, що там стався вибух газу. Не гаючи часу, правоохоронець перекрив газовий вентиль та кинувся всередину оселі.

Міліціонер був певен, що господар там, адже чув чоловічий стогін в дальній частині будинку.

Але одразу потрапити всередину правоохоронцю не вдалося, він п’ять разів повертався до виходу, аби більше змочити рушник і закрити ним обличчя та дістатися до пораненого господаря.

Очі сльозилися від густого диму, видимість була мінімальна. Навпомацки співробітник міліції дістався до чоловіка, який вже був без свідомості, та виніс його на двір. Руки та ноги пенсіонера були в опіках, але перша медична допомога, яку надав правоохоронець у дворі будинку, повернула постраждалого до свідомості. Вже на вулиці він дочекався рятувальників та медиків.

На запитання, як на таке відважився, капітан міліції відповідає: «На моєму місці так вчинив би кожен. Завдання кожного працівника міліції – допомагати людям, а я відчуваю себе на роботі цілодобово». І не дивно, адже Володимир Миколайович на службі в органах внутрішніх справ з 1996 року. А останні 7 років працює в службі Державної охорони.

Як встановили фахівці, причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Слідчим відділом Комунарського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ПДВ ...

КОМЕНТАРІ