Українці лідирують серед шукачів притулку в Чехії – Євростат

Українці лідирують серед шукачів притулку в Чехії – Євростат

14.08.13 12:27 0 1044
Українці лідирують серед шукачів притулку в Чехії. Про це свідчать дані звіту Євростату (європейської статистичної агенції) за перший квартал 2013 року. Всього за цей час 45 громадян України намагалися отримати притулок в цій країні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Крім того, за даними звіту, найчастіше в країнах Європейського Союзу притулку просять громадяни Росії. Так, у перші три місяці 2013 року їх було 8400 (серед них близько половини – неповнолітні). Це – майже вдвічі більше, ніж у першому кварталі 2013 року.

На другому місці за кількістю аплікантів – Сирія. Далі йдуть – Афганістан та Пакистан.

Відмовляють шукачам притулку найчастіше у Франції (84% відмов), а також у Німеччині та Швеції.

Загалом за перші три місяці цього року до країн Євросоюзу звернулося 85 тисяч шукачів притулку, це на 15 тисяч більше ніж за аналогічний період у 2012.

12 серпня стало відомо, що колишній український депутат Олександр Шепелєв і його дружина попросили притулок в Угорщині. В Україні Шепелєва звинувачують у замаху на вбивство і розкраданні банківських коштів, а його дружину у фінансовому злочині, вони це спростовують.

Раніше Чехія не надала притулку колишньому опозиційному народному депутату Андрію Шкілю, і він заявив, що проситиме притулку у Франції.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мисливський сезон 2013 ...
Наступна новина: Петра Мельника оголошено у ...

КОМЕНТАРІ