НБУ: Школярів навчили планувати бюджет

НБУ: Школярів навчили планувати бюджет

14.08.13 10:50 0 1210
Люди по-різному ставляться до особистих коштів: одні вдало керують своїм бюджетом, а іншим грошей постійно не вистачає. Особливо актуальним фінансове питання є для дітей. Тож, кожні батьки рано чи пізно стикаються з проблемою, як навчити підлітка планувати свої витрати. Однак тепер до фінансового виховання підростаючого покоління приєдналася і держава. Так, НБУ спільно з Міністерством освіти і науки, а також з «Приват Банк» і «Platinum Bank» організували проведення спеціальних занять у літніх таборах - їх цикл ґрунтується на шкільних курсах «Фінансова грамотність» і «Фінансове виховання». На сьогодні вже понад 1 тис. українських школярів взяли участь у цьому проекті.
Як бачимо, діти не лише добре відпочили протягом липня, але й провели цей час із користю. Викладачі–волонтери, магістри та аспіранти Університету банківської справи НБУ, фахівці «Приват Банк» та «Platinum Bank» навчили дітей, як правильно поводитись з грошима, витрачати їх з розумом та яким чином заробити свої перші кошти. Географія проекту – досить широка. На сьогодні він вже реалізований в Криму, Донецькій, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Чернігівській, Черкаській та Хмельницькій областях.
За словами заступника Голови Нацбанку Валерія Прохоренка, такі заняття украй важливі саме для школярів, бо фінансова грамотність має формуватися з дитинства. Адже із часом це впливатиме на відносини в сім’ї, допоможе приймати зважені рішення щодо ведення сімейного бюджету та заощаджень.
«Фінансово освічена людина є запорукою економічно міцної держави, її фінансового розвитку, у тому числі добробуту кожної сім’ї та громадянина», – переконаний Прохоренко.
А на думку начальника управління корпоративних комунікацій «Platinum Bank» Вікторії Міхно, формувати потрібні знання слід в молодому віці, тоді правильне ставлення до грошей увійде в звичку.
«Дітям досить просто засвоювати нову інформацію, особливо під час відпочинку в літніх таборах, коли оточення благотворно впливає і нові знання засвоюються в процесі гри», - розповіла Вікторія Михно.
В «Приват Банку» також зазначили, що раді підтримати ініціативу НБУ по навчанню школярів в літніх оздоровчих таборах. Адже покоління, виховане вже в новій країні і нових реаліях, просто зобов'язане знати ціну грошам і розуміти важливість їх обліку.

Прес-служба
Національного Банку України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Як можна заощадити на ...

КОМЕНТАРІ