"Наркоплантатора" з Донеччини засудили до сплати штрафу

14.08.13 13:27 0 1017
Днями Слов'янський міськрайонний суд засудив місцевого жителя, який звинувачувався за ст. 310 ч. 1 Кримінального кодексу України (незаконний посів і вирощування снодійного маку або конопель), до сплати штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в грошовому еквіваленті складає 3,4 тисячі гривень.

Уперше про те, що канабіс можна вирощувати в домашніх умовах 19-річний житель Слов'янська дізнався з телепередачі. Зацікавившись почутим, парубок вніс відповідний запит до пошукової системи Інтернету, де знайшов детальну інформацію про технологію вирощування. В додаток, замовити насіння наркотичної речовини виявилося зовсім просто і вже через годину молодик отримав партію.

Для процесу вирощування він пристосував одну з кімнат частини будинку, в якому проживав. Вибране для "плантації" приміщення оснастив спеціальним устаткуванням, що дозволяє дотримувати сприятливий для зростання рослин світловий, температурний і зрошувальний режим. Так у нього удома з'явилася повноцінна нарколабораторія.

Парубок отримав «гарний» врожай, адже з 28 штук посадженого насіння виросло стільки ж кущів сортових конопель. Така ж їх кількість зафіксована і в матеріалах слідства, яке почалося після того, як факт незаконного вирощування канабіса став відомий правоохоронним органам. Викритий у протиправних діях молодик повністю зізнався у скоєному і пояснив, що марихуану він вирощував суто для особистого вживання, спокусившись доступністю усіх складових. Що підтверджувалося знайденими при обшуку пристосуваннями для вживання цієї рослини.

- Для кримінальної практики факт незаконного вирощування конопель - не рідкість, хоча зараз ця сфера трансформується і еволюціонує: сучасні технології відкривають перед наркоторговцями і наркозалежними громадянами нові можливості. Але не лише цим відрізняється описуваний злочинний епізод - в ньому знайшло своє віддзеркалення нововведення законодавчої бази. В ході слідства, згідно з новими положеннями Кримінального процесуального кодексу, обвинувачений уклав із звинуваченням (прокурором) угоду про визнання своєї провини, - розповідає старший прокурор Слов'янської міжрайонної прокуратури Ірина Гавриш. Ця угода була завірена судом і бралася до уваги при виголошенні остаточного вироку.

Прес-служба Слов'янського МВ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ