На Житомирщині школярі та журналісти ознайомилися з роботою районної міліції

На Житомирщині школярі та журналісти ознайомилися з роботою районної міліції

14.08.13 13:27 0 1150
У Бердичівському міському відділі міліції відбувся День відкритих дверей. Міліціонери запросили до себе у гості школярів зі всієї Житомирської області та представників обласних і місцевих мас-медіа.

Діти, які відпочивали в місцевому таборі «Березовий гай» із задоволенням сприйняли пропозицію правоохоронців побувати на незвичайній екскурсії. У дворі міськвідділу вони з нетерпінням чекали на початок зустрічі, з цікавістю озираючись довкола.

Розпочав захід начальник штабу УМВС України в Житомирській області Ігор Криворучко.

- Наразі органи внутрішніх справ реформуються, - наголосив він. - ми хочемо показати, що міліція є захисником, який вчасно приходить на допомогу та надає якісні послуги. Ми відкриті для населення, готові будувати дружні та довірливі відносини.

Т.в.о. начальника міськвідділу Олег Войтюк коротко розповів гостям про роботу підрозділу та запросив до приміщення відділку.

Спочатку дітлахи та журналісти дізналися, де міліційне керівництво спілкується із громадянами. Відвідувачі мали змогу зазирнути й до чергової частини – серця міськвідділу, де зосереджуються уся інформація про події, що трапилися на території району.

А найбільше захоплення у хлопчаків викликали зразки табельної вогнепальної зброї, що наразі перебуває на озброєнні у міліції. Вони наперебій задавали питання правоохоронцям і навіть скористалися можливістю потримати в руках навчальну зброю.

У музеї історії місцевої міліції відвідувачі зацікавлено слухали розповіді ветерана підрозділу Віталія Ніколаєнка. Школярі розглядали вітрини, у яких зберігаються зразки вилученої зброї, нагороди, світлини, документи, що свідчили про діяльність органів внутрішніх справ у минулому. Розглядали та подумки приміряли вони на себе й формений одяг. Із задоволенням хлопці скористалися пропозицією сфотографуватися, сидячи на раритетному службовому мотоциклі. Журналістів зацікавили історичні фото, які свідчили, що місцева міліція має давню та славну історію.

- Я задоволений, що погодився приїхати на екскурсію, - ділиться враженнями 10-річний Роман. – Насправді все трішки не так, як показують по телевізору, але мені сподобалося. Особливо зброя та мотоцикл. Можливо, я сам теж колись буду слідчим, - зізнався хлопчик.

Особливою подією цього дня стала демонстрація роботи службового собаки. Кінолог Максим Краснов пояснив гостям, як саме працює службово-розшуковий пес. А потім усі, затамувавши подих, спостерігали, як собака знаходив зразок тканини за запахом однієї людини. Захоплюючою несподіванкою, що викликала шквал емоцій та аплодисментів, стала демонстрація можливостей собаки під час затримання зловмисника. Сміливий пес кинувся на «злодія», ігноруючи гучні постріли з пістолета, знешкодив його та чітко виконав усі команди свого господаря-міліціонера.

Жваво обговорюючи усе побачене та почуте, дітлахи повернулися до табору відпочинку. За кілька місяців міськвідділ знову розчинить свої двері для усіх, хто бажає ближче ознайомитися з роботою міліції.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Скадовську міліція ...
Наступна новина: Неповнолітнього крадія ...

КОМЕНТАРІ