На Донеччині оперативник по дорозі додому затримав грабіжника

На Донеччині оперативник по дорозі додому затримав грабіжника

14.08.13 18:34 0 1373
Повертаючись додому після добового чергування, співробітник карного розшуку дружківської міліції помітив о, як злочинець збив з ніг жінку-інваліда і з її сумкою кинувся навтіки. Сищикові знадобилося сім хвилин, щоб наздогнати грабіжника і укласти його на землю.

- Ближче до полудня, здавши чергування, оперуповноважений сектору карного розшуку Олексій Кривенко попрямував додому, - розповідає начальник штабу Дружківського МВ Алла Самойленко, відповідальна від керівництва по органу того дня. - Рухаючись по вул. Енгельса, почув звуки падіння і крики, і побачив милиці, що лежать на землі, а поруч їх хазяйку. Люди, які кинулися на допомогу жінці – інвалідові, порадили їй відразу ж подзвонити в міліцію, проте та відмахнулася - "поки приїдуть, негідника і слід простигне". Оперативник відразу зрозумів, в чому справа і, помітивши краєм ока, що грабіжник побіг у двори, не втрачаючи часу, кинувся за ним услід. Під час переслідування повідомив про злочин в чергову частину.

Фізична підготовка розшуковця не залишила зловмисникові жодних шансів, 7 - хвилинне "петляння" дворами того не врятувало - останній був затриманий і за допомогою колег, що незабаром приїхали, доставлений в міськвідділ міліції. Перед цим грабіжник показав, куди він скинув "здобич", коли побачив гонитву. Пакет з двома гаманцями з 60-ю гривнями і мобільним телефоном після проведення необхідних слідчих дій повернений потерпілій.

Цей факт внесений до ЄРДР з кваліфікацією за ч. 2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України, йому загрожує від 4 до 6 років позбавлення волі. Примітно, що в Дружківському суді вже знаходяться два кримінальні провадження стосовно вказаного 27-річного місцевого жителя, який аналогічні діяння скоїв на початку року. Проте фігуранта це не зупинило, більше того, об'єктом для нападу цього разу він обрав беззахисну жінку-інваліда. Підозрюваному обраний запобіжний захід - утримання під вартою.

56-річна постраждала була дуже здивована такою оперативністю міліції.

- Не чекала, що так швидко його затримаєте, спасибі тобі, синок, дай Бог тобі здоров'я, - адресувала вона свої слова старшому лейтенантові міліції Олексію Кривенко, дізнавшись, що саме він затримав грабіжника.

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ