Майже 700 кілограмів рослин коноплі виявили міліціонери Миргородщини в кукурудзяному полі

Майже 700 кілограмів рослин коноплі виявили міліціонери Миргородщини в кукурудзяному полі

14.08.13 13:29 0 1425
Незвичайне сільськогосподарське угіддя виявили Миргородські правоохоронці поблизу села Остапівка, Миргородського району під час проведення операції «Мак-2013».

На перший погляд – нічого особливого: двометрові щільні насадження сільськогосподарської культури - кукурудзи. Проте, достатньо було пройти в середину поля, і все приховане відкрилось немов на долоні. Між рядками кукурудзи рясніли рівні рядочки дбайливо підгорнутих та оброблених рослин конопель.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, яка й задокументувала факт незаконного вирощування нарковмісної сировини.

Під час огляду з кукурудзяного угіддя було вилучено 6,5 тисяч рослин конопель загальною вагою близько 700 кг, зразки яких наразі направлені на експертне дослідження до НДЕКЦ при УМВС Полтавщини.

Як вдалося встановити, поле з кукурудзою належить одному з приватно-орендних сільськогосподарських підприємств.

При розмові з правоохоронцями керівництво ПОСП відразу ж відкинуло всі звинувачення на свій бік стверджуючи, що до посіву та вирощування рослин конопель не має ніякого відношення.

«На даний час це одне з найбільших насаджень конопель, виявлених на території Миргородщини за останні 10 років – говорить начальник Миргородського міськвідділу, підполковник міліції Максим Плаховський. Нажаль, окремих громадян не зупиняє той факт, що за незаконний посів та вирощування рослин конопель передбачена кримінальна відповідальність і правопорушник може отримати від трьох до семи років позбавлення волі. Але, як відомо, необізнаність із законом не звільняє від відповідальності. Саме тому, вважаю за свій обов'язок у черговий раз нагадати норми закону та застерегти від необачного кроку».

Наразі по даному факту слідчим відділенням Миргородського МВ відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України. Правоохоронці продовжують працювати над розслідуванням цього злочину та вживають додаткові заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення.

Миргородський МВ із зв’язків з громадськістю

УМВС України в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Неповнолітнього крадія ...
Наступна новина: Правоохоронці викрили ...

КОМЕНТАРІ