Столичні оперативники затримали чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у вбивстві

Столичні оперативники затримали чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у вбивстві

14.08.13 13:30 0 1168
Впродовж кількох днів правоохоронці Шевченківського районного управління київської міліції розкрили вбивство. Дружина поскаржилась знайомому на свого чоловіка, а той, недовго думаючи, взяв рушницю та позбавив її «головного болю».

Близько другої години ночі до чергової частини Шевченківського районного управління столичної міліції надійшло повідомлення про те, що один чоловік вистрілів в іншого. На місце негайно були направлені слідчо-оперативні групи районного та Головного управлінь.

Коли правоохоронці прибули за викликом, на тротуарі біля одного з будинків вони знайшли тіло чоловіка з кількома вогнепальними пораненнями.

«Під час відпрацювання території дільничними інспекторами міліції мешканці будинків розповіли, що почули крик чоловіка, а потім кілька пострілів. Виглянувши з вікон, побачили, як на землі лежить людина, поряд стоїть чоловік з рушницею. Зробивши ще кілька пострілів, чолов’яга сів на мотоцикл та поїхав у невідомому напрямку. Нажаль, номери сусіди не змогли розгледіти, було дуже темно», - розповів заступник начальника відділу Шевченківського РУ міліції Володимир Катруша.

Слідчим відділом Шевченківського району столичної міліції було розпочато кримінальне провадження за статтею 115 «Вбивство» Кримінального кодексу України.

«Правоохоронці відпрацьовували всі можливі версії кримінального правопорушення: від замовного вбивства до випадкового конфлікту. Але, зазвичай, люди не ходять нічними вулицями з рушницею. Кілька днів копіткої роботи і правоохоронці зупинились на одній з версій, яка в подальшому і підтвердилась», - повідомив в.о. начальника Шевченківського районного управління міліції Руслан Осипенко.

Згодом стало відомо, що загиблий - 36-річний громадянин іншої країни. Протягом двох років мешкав у столиці разом з 51-річною дружиною. Вона більше не мала змоги терпіти знущання чоловіка, який неодноразово бив її. Жінці набридло таке ставлення, тож вона поскаржилась знайомому, зі словами «роби, що хочеш, але, щоб більше він мене не чіпав». Також жінка його попередила, що той завжди носить при собі ніж. І, взагалі, він дуже буйний та неадекватний.

Того вечора чоловік не дійшов кількасот метрів до дому. На нього чекали. Чоловіча розмова не вийшла. Від отриманих поранень він помер на місці.

Вже через кілька днів після скоєння вбивства працівники карного розшуку Шевченківського районного управління столичної міліції затримали виконавця - 41-річного киянина. Він якраз намагався виїхати за межі міста і, звісно, ж не очікував на появу працівників міліції. Він взагалі не зрозумів як правоохоронці на нього вийшли. Затриманий та загиблий взагалі не були знайомі і жодного разу не зустрічались. Рушницю він заховав, а мотоцикла позбувся.

Наступного дня після вбивства, в лісосмузі працівники міліції знайшли покинутий мотоцикл, на якому втік зловмисник. В його оселі оперативники та слідчі знайшли і мисливську зброю. Чоловік заховав її під ліжко. Адже був впевнений, що за свій вчинок відповідати не доведеться.

Чоловік офіційно ніде не працював. Але заробіток завжди мав, охочих привести до ладу свого «залізного коня» вистачало. До кримінальної відповідальності раніше не притягувався.

За даний злочин кримінальним кодексом передбачене покарання у вигляді ув’язнення до 15 років. Триває досудове розслідування.

ВЗГ ГУМВС України в м. Києві
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За повторний злочин, ...
Наступна новина: Дільничні затримали ...

КОМЕНТАРІ