У Великобританії схвально оцінили наміри Уряду України підтримати вітчизняних книговидавців

У Великобританії схвально оцінили наміри Уряду України підтримати вітчизняних книговидавців

14.08.13 14:20 0 1148
Асоціація видавців Великобританії схвально оцінила наміри українського Уряду підтримувати вітчизняних книговидавців. В ексклюзивному інтерв’ю телеканалу БТБ виконавчий директор Асоціації Річард Моллет зазначив, що у Британії , на відміну від України, централізована підтримка видавничій галузі не надається.

«Чудово, що українська влада підтримує книговидавців. У Великобританії подібного немає - підтримки на такому рівні. У нашій країні акцент робиться більше на ринку. Але паперові книжки досі є надзвичайно важливими», - сказав Моллет.

Він також переконаний, що підвищення популярності читання залежатиме багато в чому від самих видавців.

«Iснує безліч шляхів, як стимулювати людей читати. Але, звичайно, видавці повинні розбиратися із маркетингом, із доступністю книг, переконуватись, що є ті видання, які люди хочуть читати», - зазначив виконавчий директор Асоціації видавців Великобританії.

В квітні цього року Кабмін схвалив "Концепцію державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної видавничої продукції та читання на 2014-2018 роки". Вона передбачає, зокрема, виділення грантів для перекладів українських авторів та модернізацію видавничих підприємств.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Свобода» пікетуватиме ...
Наступна новина: Викрита потужна мережа ...

КОМЕНТАРІ