Витрати, понесені на ярмарках та виставках, належать до витрат на збут

Витрати, понесені на ярмарках та виставках, належать до витрат на збут

14.08.13 15:45 0 1064
Визначення таких понять, як «виставка» та «ярмарок», наведено в Концепції розвитку виставково-ярмаркової діяльності, затвердженій постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2007 року № 1065.
Виставка - захід, пов’язаний з демонстрацією продукції, товарів та послуг, який сприяє просуванню їх на внутрішній та зовнішній ринок з урахуванням його кон’юнктури, створенню умов для проведення ділових переговорів з метою укладення договорів про постачання або протоколів про наміри, утворення спільних підприємств, отримання інвестицій.
Ярмарок - захід, безпосередньо пов’язаний з роздрібною або оптовою торгівлею, що проводиться регулярно в певному місці та у визначений строк.
Відповідно до п. 138.1 ст. 138 Податкового кодексу України, витрати, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування, складаються, зокрема, із витрат операційної діяльності, до яких відносяться і витрати на збут.
З урахуванням викладеного, оскільки виставки та ярмарки є заходами безпосередньо пов’язаними з просуванням та реалізацією товарів (робіт, послуг), то витрати, понесені платником податку у зв’язку з участю у виставках та ярмарках, враховуються при визначенні об’єкта оподаткування як витрати на збут. Такі витрати визнаються витратами того звітного періоду, в якому вони були здійснені, згідно з правилами ведення бухгалтерського обліку .


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів’янка Василина ...
Наступна новина: Чи може юридична особа у ...

КОМЕНТАРІ