Чи може юридична особа у рядку 7 «Місце здійснення діяльності» заяви про застосування спрощеної систему оподаткування зазначити «на всій території України»?

Чи може юридична особа у рядку 7 «Місце здійснення діяльності» заяви про застосування спрощеної систему оподаткування зазначити «на всій території України»?

14.08.13 15:46 0 1047
Відповідно до положень Податкового кодексу України для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до територіального органу Міндоходів відповідну заяву. Форма та порядок подання такої заяви затверджені наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 №1675.
У заяві зазначаються обов’язкові відомості, зокрема, місце провадження господарської діяльності (п.298.3 ст.298 Податкового кодексу).
Згідно із ст.93 Цивільного кодексу України та ст.1 Закону України від 15.05.2003 р. №755-ІV місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.
Тобто юридична особа, що бажає перейти або обрати спрощену систему оподаткування, повинна дотримуватись вимог ст.298 Податкового кодексу щодо заповнення в заяві про застосування спрощеної системи оподаткування усіх обов’язкових відомостей, у тому числі «Місце провадження господарської діяльності».
У разі здійснення діяльності у заздалегідь не визначених місцях (надання послуг по всій території України) юридична особа у рядку 7 «Місце провадження господарської діяльності» заяви зазначає фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво).
Детальніше про це можна дізнатися в «Єдиній базі податкових знань» у підкатегорії 108.01.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Витрати, понесені на ...
Наступна новина: Чи потрібно приватному ...

КОМЕНТАРІ