Користувачам касової техніки необхідно подбати про перехід на електронну звітність

Користувачам касової техніки необхідно подбати про перехід на електронну звітність

14.08.13 16:47 0 1111
З 1 січня цього року усі представники бізнесу, що застосовують реєстратори розрахункових операцій, зобов’язані подавати до органів Міндоходів електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.
Відповідно до змін, внесених до Податкового кодексу Законом України від 21.06.2013 № 357-VII «Про внесення змін до розділу II Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності», відстрочено настання відповідальності за неподання електронної звітності, пов’язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових та бездротових каналах зв’язку до 1 січня 2014 року. Тож фінансова відповідальність наступить лише з 1 січня 2014 року. До цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть.
За недотримання нових норм законодавства щодо переходу на електронну звітність з РРО застосовуватимуться штрафні санкції у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.). Аби уникнути цих неприємностей, слід заздалегідь подбати про виконання норм законодавства та звернутися до центрів сервісного обслуговування або виробників касової техніки для проведення відповідного доопрацювання моделей касових апаратів або придбання нової техніки.
Варто нагадати, що на Тернопільщині зареєстровано 3888 користувачів касової техніки, з яких майже 2200 вже підключені до Системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій. Ці касові апарати вже формують електронну стрічку та автоматично передають дані про готівкові операції на сервери Міндоходів. Зважаючи на те, що близько 1,7 тисячі суб’єктів господарювання ще не перейшли на електронну звітність з РРО, Головне управління Міндоходів області рекомендує не зволікати з таким переходом.
Наголошуємо, що для подання звітності в електронному вигляді необхідно встановлювати лише ті модеми, використання яких передбачено виробником конкретної моделі реєстратора розрахункових операцій, та для яких ним розроблено відповідну версію внутрішнього програмного забезпечення, що занесена до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ПДВ ...
Наступна новина: На Буковині засуджено ...

КОМЕНТАРІ