Тернополянин Андрій Антонюк став срібним призером Чемпіонату світу зі спортивної боротьби

Тернополянин Андрій Антонюк став срібним призером Чемпіонату світу зі спортивної боротьби

15.08.13 14:36 0 1007
Як повідомило управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації тернополянин Андрій Антонюк став срібним призером Чемпіонату світу зі спортивної боротьби

Чемпіонат Світу зі спортивної боротьби серед юніорів цими днями проходить у столиці Болгарії – місті Софії. Виступаючи серед борців греко-римського стилю у ваговій категорії 74 кг, тернополянин Андрій Антонюк став срібним призером змагань. У фінальній сутичці спортсмен програв борцю з Вірменії Карапету Чаляну – цьогорічному чемпіону Європи.

Разом із Андрієм Антонюком на п’єдестал пошани світової першості з греко-римської боротьби піднімався і його колега по команді, донеччанин Олександр Трифонов, який виступав у ваговій категорії до 50 кг і теж виборов срібну нагороду.

Як прокоментував ці «срібні» результати наших борців старший тренер молодіжної збірної України з греко-римської боротьби Абдулаєв Болат на сайті Федерації греко-римської боротьби України, спортсмени, які дебютували на таких престижних змаганнях, впорались із хвилюванням, із собою, показали той результат, який могли. «У ваговій категорії до 50 кг суперник Олександра Трифонова був на голову сильнішим, а вірменину 74 кг дуже добре знав Антонюка Андрія на килимі, вони цього року разом тренувались на зборах. До того ж Чалян є чемпіоном Європи цього року», - сказав тренер.

Повні результати виступу Андрія Антонюка на Чемпіонаті світу можна переглянути на офіційній Інтернет-сторінці FILA. Нагадаємо, що 19-річний Андрій Антонюк є вихованцем Тернопільської ДЮСШ з греко-римської боротьби, де займається під керівництвом заслуженого тренера України Андрія Телебана.

14 серпня, змагання Чемпіонату світу серед борців греко-римського стилю продовжаться. Честь України відстоюватимуть Василь Симоненко (55 кг), Олександр Литвинов (66 кг), Артем Кириченко (84 кг) та Владислав Носач (120 кг).

Додамо, що свого виступу на Чемпіонаті Світу зі спортивної боротьби серед юніорів чекає ще один тернопільський спортсмен. У вільній боротьбі в складі збірної України змагатиметься вихованець Тернопільської ДЮСШ №1 Тарас Маркович, який бореться у ваговій категорії 55 кг. Поєдинки в цій категорії за програмою змагань заплановані на 18 серпня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 19-річні казахстанці ...
Наступна новина: У Львові молодиця за ...

КОМЕНТАРІ