У Волинській області для підприємців-єдинників існують законодавчі обмеження щодо здачі в оренду майна

У Волинській області для підприємців-єдинників існують законодавчі обмеження щодо здачі в оренду майна

15.08.13 12:57 0 958
Якщо підприємець-єдинник вирішив здавати майно в оренду, то йому, на відміну від СПД-фізичних осіб на загальній системі оподаткування, необхідно дотримуватися ряд законодавчих вимог, – наголошують у Головному управлінні Міндоходів у Волинській області.

Отож, якщо загальна об’єктів, що здаються в оренду перевищує земельної ділянки 0,2 га;

житлові приміщення або їх частин – 100 і більше кв.м., нежитлові приміщення (споруд, будівель) або їх частини, – 300 і більше кв.м.

підприємець-єдинник не має права перебувати на спрощеній системі оподаткування. В такому випадку треба перейти на загальну систему оподаткування і надавати нерухомість в оренду як фізична особа – підприємець, або ж здійснювати орендні операції як фізична особа – не суб’єкт господарювання, – радять в ГУ Міндоходів Волині.

За умови, що підприємець-єдинник здав в оренду нерухомість, загальна площа якої перевищує встановлені норми та отримав дохід від цього виду діяльності, він (дохід) оподатковується за ставкою 15 відсотків. Окрім того, і з наступного податкового періоду підприємець повинен перейти на загальну систему оподаткування.

Зауважимо, що єдинники другої групи можуть надавати послуги з оренди нерухомого майна лише платникам єдиного податку та населенню.

При отримані орендної плати орендодавець – підприємець – єдинник не є платником податку з доходів фізичних осіб у разі надання орендарю копії свідоцтва платника єдиного податку (для єдинник другої групи), у якому зазначено вид діяльності, пов’язаний зі здачею в оренду майна та копію виписки з ЄДР. Підтверджуючі документи дають можливість орендарю вірно відобразити дану операцію у формі 1-ДФ з ознакою «157».

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина (ДПІ): ...
Наступна новина: Правління ...

КОМЕНТАРІ