Волинь: шахраї не зволікають!

Волинь: шахраї не зволікають!

15.08.13 08:20 0 966
Невідомо куди ховається наша обачність та підозрілість, коли перед нами постає аферист? Тут лише можна здогадуватися, що допомагає пройдисвітам замилити очі та «розвести» людину на гроші чи майно. Такі негативні якості людини як жадібність, марнославство, скупість, зарозумілість, й стають головною зброєю у руках шахраїв.

«стандартним» зняттям порчі, розподілом знайденої «кукли» уже нікого не здивуєш. Однак окремі громадяни ще попадаються і на ці нехитрі прийоми.

Останнім часом до правоохоронців почали звертатися люди, яких ошукали через мобільний зв'язок.

- Схема доволі проста, – розповідає Ярослав Гиричук, оперуповноважений сектору карного розшуку Луцького міського відділу, – як правило, до людини телефонують у вечірній (нічний) час доби, переважно на стаціонарний телефон, представляються міліціонерами. Шахраї повідомляють жертві, що хтось з їхніх рідних затриманий за скоєння злочину. А відтак… вимагають гроші, аби «позитивно і безболісно» вирішити справу.

Бували випадки, коли псевдоміліціонер повідомляв потерпілим, що їхній родич скоїв дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої постраждала дитина. Аферист каже, що необхідно заплатити певну суму грошей (від 1.500 до 15.000 гривень), аби надати потерпілому необхідну медичну допомогу та «зам’яти» цю справу. Якщо ж в ошуканого не має таких коштів, то шахрая цілком влаштовує та сума, яка є в наявності.

Через деякий час, до потерпілого приходить (або ж приїжджає на таксі) молода людина, якій останній і передає гроші призначені для «позитивного» вирішення справи. Є випадки, коли по гроші не приходять, а вказані кошти потрібно перерахувати на рахунок банківської картки.

Наляканий потерпілий робить усе, що йому наказують, і лише після цього телефонує до нібито затриманого. Зазвичай «правопорушник» у цей час відпочиває з друзями, затримується на роботі, спить вдома тощо. Телефонують же не міліціонери, а зовсім сторонні люди – шахраї.

Працівники органів внутрішніх справ запевняють, що найкращий метод боротьби з правопорушеннями – попередження злочину. Тому слід знати найпоширеніші види шахрайств аби не потрапити в тенета пройдисвітів, адже поінформований – значить озброєний.

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, одразу повідомте за телефоном 102. Тільки в такому випадку правоохоронці зможуть за гарячими слідами затримати зловмисників.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дефіцит ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ