Віталій Дума: Тільки спільними зусиллями можна якісно протидіяти корупції

Віталій Дума: Тільки спільними зусиллями можна якісно протидіяти корупції

15.08.13 08:13 0 893
З початку року з метою протидії та запобігання корупції серед працівників органів Міндоходів Івано-Франківщини проведено 44 службові перевірки законності дій посадових осіб під час виконання ними функцій держави. За результатами перевірок 35 міндоходівців притягнуто до дисциплінарної відповідальності, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 5 кримінальних проваджень. Про це під час прес – конференції для місцевих ЗМІ повідомив начальник відділу внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віталій Дума.

«На в Україні у сфері протидії корупції зроблено досить багато, – зазначив посадовець, – прийнято спеціальний антикорупційний закон, схвалено Національну антикорупційну стратегію та Державну програму щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки. Розроблено робочі матеріали щодо стратегічного розвитку Міністерства доходів і зборів на 2013-2017 роки, які обговорювались на Всеукраїнському форумі працівників відомства, де визначено 7 пріоритетів, одним з яких є впровадження ефективних методів протидії корупції».

За словами Віталія Думи, працівників підрозділу також задіяно до проведення операції «Держкордон-2013» з метою виявлення, документування та припинення можливих корупційних правопорушень з боку працівників митниці, недопущення незаконного переміщення через митний кордон України товарів та транспортних засобів. За час проведення операції складено 14 протоколів про порушення митних правил, проведено коригування митної вартості на суму 3477,092 тис. грн., чим збільшено митні платежі на суму 771,1 тис. грн. Передано 7 матеріалів до слідчих підрозділів, за результатами яких відкрито кримінальні провадження відносно суб’єктів в сфері зовнішньо – економічної діяльності. Крім того, виявлено 3 порушення в сфері службової діяльності, вчинені працівниками митних органів, по яких матеріали направлені до правоохоронних органів.

Важливу увагу відділом внутрішньої безпеки приділено заходам роз’яснювального характеру з питань антикорупційного законодавства. Відповідна робота проводиться безпосередньо з працівниками органів Міндоходів області, а також серед громадян за участю представників ЗМІ, громадських організацій, бізнесу, влади та органів місцевого самоврядування. Основна ціль таких заходів – недопущення правопорушень у сфері службової діяльності та трудовій дисципліні, дотримання етичних норм поведінки державних службовців.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді міліція ...
Наступна новина: Чернівці: Під час ...

КОМЕНТАРІ