У Львівській області за клопотанням Ірини Сех на ліквідацію наслідків діяльности Роздільської "Сірки" буде спрямовано 7,5 млн. грн.

У Львівській області за клопотанням Ірини Сех на ліквідацію наслідків діяльности Роздільської "Сірки" буде спрямовано 7,5 млн. грн.

15.08.13 08:07 0 827
На завершення проєкту "Ліквідація сірчаних кар'єрів, відновлення екологічної рівноваги і ландшафту в зоні діяльності Роздільського ДГХП "Сірка" 2013 року буде спрямовано 7 млн. 460 тис. гривень. Про це йдеться у листі Міністерства промислової політики у відповідь на звернення народного депутата України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голови Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірини Сех щодо загрозливої екологічної ситуації в зоні діяльности Роздільського ДГХП "Сірка".

Як зазначено в листі Мінпромполітики, зараз закінчується узгодження між міністерствами та відомствами відповідного проєкту постанови Кабміну щодо внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації та ліквідації об'єктів підприємств гірничої хімії і здійснення невідкладних природоохоронних заходів в зоні їхньої діяльности, в якому передбачено завершення 2013 року проєкту щодо Роздільського ДГХП "Сірка". Після узгодження проекту Мінпромполітики подасть його на розгляд до КМУ. Ухвалення зазначеного нормативно-правового акту дозволить продовжити, починаючи з ІІІ кварталу 2013 року, фінансування проєкту "Ліквідація сірчаних кар'єрів, відновлення екологічної рівноваги і ландшафту в зоні діяльності Роздільського ДГХП "Сірка" та зняти соціяльну напругу на підприємстві та в регіоні.

Також Мінпромполітики повідомляє, що підтримує пропозицію щодо вивезення держпідприємством МВС України "Спецсервіс" з території Роздільського ДГХП "Сірка" гудронових відходів. Міністерство пропонує залучити відповідних фахівців для визначення обсягів та вартости виконання робіт із утилізації гудронових відходів та фосфогіпсів за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища або коштів потенційних інвесторів з метою приведення в екологічно безпечний стан земель Роздільського ДГХП "Сірка" і унеможливлення виникнення надзвичайної техногенно-екологічної ситуації в зоні діяльности підприємства.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Медовий ярмарок у Чернігові

КОМЕНТАРІ