Національна академія наук вважає, що Україні варто зосередитися на видобутку традиційного газу та енергоощадних заходах

Національна академія наук вважає, що Україні варто зосередитися на видобутку традиційного газу та енергоощадних заходах

15.08.13 08:19 0 813
Національна академія наук України підтримує резолюцію слухань "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні", які відбулися в Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Науковці вважають, що пріоритетним напрямом в енергетичній царині України мають бути пошуки і розвідка традиційних родовищ газу та розвиток альтернативної енергетики. Про це йдеться у листі на ім'я голови комітету, народного депутата України від ВО "Свобода" Ірини Сех за підписом в. о. президента НАН України, академіка Антона Наумовця.

"Національна академія наук України підтримує рішення Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, ухвалене за результатами слухань на тему "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні". Воно повною мірою відображає проблеми видобування сланцевого газу в Україні та умови мінімізації потенційних екологічних ризиків", – ідеться в листі.

Фахівці НАНУ вважають, що, згідно з новітніми дослідженнями, в Україні є значні потенційні ресурси традиційних покладів вуглеводнів, а екологічні ризики при їх видобутку суттєво менші, ніж при видобутку сланцевого газу. Науковці зазначають, що найбільш пріоритетним напрямом для нашої держави на залишаються пошуки і розвідка традиційних родовищ газу.

Також НАН України ініціює внесення змін до Енергетичної стратегії України на період до 2030 року щодо прискорення розвитку відновлюваних джерел енергії, пошуково-розвідувальних робіт і введення в експлуатацію традиційних родовищ газу, реалізації енергоефективних проєктів та енергоощадних заходів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Завершено ...
Наступна новина: У Львові підопічним ...

КОМЕНТАРІ