Медовий ярмарок у Чернігові

Медовий ярмарок у Чернігові

15.08.13 08:07 0 880
В Чернігові з 14 по 19 серпня на Алеї Героїв буде проходити Медовий ярмарок, приурочений святкуванню Медового Спасу, який приходиться на перший день Успенського посту.

Відзначається це свято у пам’ять про Успіння, тобто закінчення земного життя Богородиці. Медовий Спас називається тому, що саме з цього дня можна ласувати медом нового сезону. Його несуть освячувати до церкви, для того, щоб у майбутньому бджоли благополучно трудилися на благо народу, приносячи добру користь. Бджільництвом в Україні займалися з давніх часів. Мед і медові стільники вважаються одним з найбільш цілющих явищ природи. Цей унікальний продукт – ліки й солодощі, а також відмінна пісна страва, дозволена навіть у найсуворіший Успенський піст.

Крім того, 19 серпня відзначається професійне свято бджолярів – День пасічника, який святкується в Україні ще з 1997 року.

Тож чернігівці завітали на Алею Героїв, щоб придбати головний атрибут Медового ярмарку – мед, представлений торговою маркою «Козацький мед». Кожен бажаючий може продегустувати та придбати більш ніж 12 видів меду з усієї України.

Представники цієї торгової марки презентували 2000 баночок з освяченим медом міському Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для розповсюдження серед дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

На ярмарку, крім різноманіття сортів меду, для чернігівців представлено також іншу продукцію бджільництва з різних регіонів України.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ