Житомирщина: газодимозахисні служби області змагалися за звання найкращих

Житомирщина: газодимозахисні служби області змагалися за звання найкращих

15.08.13 08:32 0 923
13 серпня на централізованій базі газодимозахисної служби 1 Державної пожежно-рятувальної частини міста Житомира проведено заключний етап обласних змагань серед районних підрозділів Управління ДСНС Житомирщини на кращу ланку газодимозахисної служби. Подібні змагання проводяться щорічно в два етапи. 1-й із них, відбірковий, проводиться в пожежно-рятувальних частинах гарнізону, а 2-й – підсумковий, між пожежно-рятувальними підрозділами гарнізону області.

Цього року в змаганнях взяли участь 23 команди – це близько 100 осіб. Переможці були визначені після проходження трьох етапів: «Краща ланка ГДЗС», «Кращий газодимозахисник» та «Кращий майстер ГДЗС», два з яких виконуються в апаратах на стиснутому повітрі.

Перший етап змагань проходив у навчальному класі частини, де проводився залік із теоретичної підготовки. Майстри ГДЗС відповідали на тестові завдання по білетах, у кожному з яких було по 40 питань. За підсумками переможцями цього етапу стали старший майстер 1 ДПРЧ міста Житомир старший сержант служби цивільного захисту Руслан Шевчук – 1 місце, старший майстер 14 ДПРЧ смт Народичі прапорщик служби цивільного захисту Олександр Титюк - 2 місце та старший майстер 19 ДПРЧ міста Чуднів прапорщик служби цивільного захисту Олександр Яримчук – 3-те місце.

Найважчим та найвідповідальнішим етапом змагань був другий – на кращу ланку. Під час нього особовому складу спочатку довелося знайти в задимленому приміщенні потерпілого (вагою не менше 80 кг) та винести його на свіже повітря, а потім швидко добігти до навчальної башти і по пожежній драбині подати пожежний рукав зі стволом у вікно третього поверху.

Усі вправи виконувалися на час, першість визначалася за найменшою сумою часу, отриманою ланкою ГДЗС у практичних видах змагань. За недотримання вимог Правил безпеки праці, недотримання послідовності бойової перевірки апаратів нараховувався штрафний час. На цьому етапі перше місце посіла команда 3 ДПРЧ (м. Житомир), друге місце – 11 ДПРЧ (Житомирський район) та третє місце – 10 ДПРЧ (м. Новоград-Волинський).

За змаганнями пильно слідкували члени журі, які визначили кращих газодимозахісників. Першість посів пожежний 2 ДПРЧ (м. Житомир) сержант служби цивільного захисту Андрій Левченко, він вже кілька років поспіль посідає призові місця на даному етапі. Наступну сходинку посів рятувальник аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Житомирській області сержант служби цивільного захисту Максим Клебанюк і 3 місце – пожежний 8 ДПРЧ (м. Коростень) сержант служби цивільного захисту Едуард Шевчук.

Під час проведення змагань конкурсанти показали високий рівень знань з правил роботи в апаратах на стиснутому повітрі, злагодженість та вмілі дії в роботі ланок ГДЗС по пошуку та рятуванню постраждалих із задимленого середовища, гасіння пожеж в складних умовах.

Як показують такі змагання, щороку зростає професійний рівень працівників служби цивільного захисту, що дає змогу ефективно виконувати завдання щодо ліквідації надзвичайних подій та ситуацій.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ