На Тернопіллі спрощенці сплатили 33,6 млн. грн. єдиного податку

На Тернопіллі спрощенці сплатили 33,6 млн. грн. єдиного податку

15.08.13 08:50 0 871
На 11,5 млн. грн. єдиного податку більше, ніж минулоріч, сплатили суб’єкти господарювання Тернопільської об’єднаної ДПІ, які обрали спрощену систему оподаткування, протягом січня-липня цього року. Про це повідомив заступник начальника інспекції Василь Кравець. Він зазначив, що цьогоріч сплачено 33,6 млн. грн. єдиного податку.

При чому майже 72 відсотки надходжень цього платежу сплатили приватні підприємці, а це 24,2 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року це на 8,2 млн. грн. більше. Від підприємств-спрощенців надійшло понад 9,4 млн. грн. єдиного податку, що на 3,3 млн. грн. більше, ніж минулоріч.

„Позитивна тенденція щодо зростання надходжень єдиного податку зберігається з часу запровадження „нових правил” ведення підприємницької діяльності для суб’єктів господарювання спрощеної системи оподаткування,” – роз’яснив Василь Тарасович. Він також нагадав, що 2013 рік приніс платникам єдиного податку ряд позитивних новацій. Так, для платників 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7 % (за умови сплати ПДВ) до 7% та 5% відповідно, а для 2-ої групи введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально. Платники цього податку також мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж за власним рішенням протягом року вони мають змогу змінювати групу або ставку податку.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ