На Навального подали скаргу до виборчої комісії Москви

На Навального подали скаргу до виборчої комісії Москви

15.08.13 10:42 0 922
Кандидат у мери Москви від «Справедливої Росії» Микола Левічев офіційно подав скаргу до Московської міської виборчої комісії у зв’язку з виявленням незаконних, на його думку, агітаційних матеріалів на підтримку іншого претендента на цей пост, опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вчора після заяви Левічева поліція увірвалася до квартири, де затримала чотирьох прихильників Навального і вилучила в них агітаційні листівки і стікери.

Як повідомив голова виборчої комісії столиці Росії Валентин Горбунов, вага вилучених агітматеріалів становить дві тонни, що перевищує заявлений тираж, а на деяких з них немає вихідних даних.

У передвиборчому штабі Олексія Навального заявляють, що їхній кандидат веде передвиборну кампанію згідно з законодавством: виготовлення всіх агітаційних матеріалів оплачено з виборчого фонду. Крім того, закон не забороняє громадянам самостійно проводити агітацію, і в діяльності прихильників Навального немає нічого незаконного, зазначили в штабі кандидата.

Раніше із проханням провести перевірку фінансування передвиборчої кампанії Навального в прокуратуру звернувся депутат Держдуми Володимир Жириновський.

18 липня Ленінський районний суд Кірова засудив Олексія Навального, кандидата на посаду мера Москви, до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши його винним в організації розтрати майна місцевого підприємства «Кіровліс».

Згодом Олексій Навальний був звільнений рішенням Кіровського обласного суду – до набуття чинності вироку. Суд узяв до уваги, що Навальний є кандидатом у мери Москви, і його ув’язнення створить нерівні умови для претендентів на цю посаду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 5-10.09 в АР Крим – ...

КОМЕНТАРІ