У Львові мешканці літнього віку послухали лекцію про психоматичні захворювання

У Львові мешканці літнього віку послухали лекцію про психоматичні захворювання

15.08.13 13:15 0 908
Львів соціальний. Для львів`ян літнього віку проводять цікаві заходи та зустрічі пізнавально-розвиткового характеру. Вчора, психолог львівського міського терцентру провела лекцію на тему: «психоматичні хвороби – хвороби сторіччя».

Зустріч відбулась в центрі денного дозвілля при Храмі Святого Климента Папи, який відкрили для організації дозвілля літнім людям у травні поточного року.

— Колись дуже давно медики помітили, що люди хворіють не лише під впливом інфекцій або внаслідок травм… Приміром, пацієнти, що відрізнялися недовірливістю, образливістю й іншими «важкими» рисами вдачі, частіше за інших страждали хронічними захворюваннями і, як правило. мали більш понижений імунітет. Інтерес до цього факту привів до того, що ідея про вплив особи (психології) людини на його тіло і здоров’я була поставлена на наукові рейки. Новий медичний напрям дістав назву психосоматика. — Хоча й сучасні фахівці в багатьох хворобах убачають прямий зв’язок між станом душі і тіла, «золотою сімкою» психосоматики довгий час вважалися: бронхіальна астма, виразка шлунку і дванадцятипалої кишки, гіпертонія, ішемічна хвороба серця, екзема, ревматичний артрит, цукровий діабет. Зараз цей список став набагато ширший і офіційно включив більшість шкірних захворювань, захворювання щитовидної залози, вегетативні розлади, головні болі і навіть зниження імунітету (у вигляді чистих ГРВІ та ангін), повідомила психолог львівського міського терцентру Ольга Пінчук

Нагадаємо, що в терцентрі окрім заходів культурного дозвілля проводять систематичні зустрічі з психологом, для підвищення психоемоційної стійкості самотніх львів’ян на схилі літ.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ