В Луцьку у міській раді обговорили питання сприяння діяльності та розвитку органів самоорганізації населення

В Луцьку у міській раді обговорили питання сприяння діяльності та розвитку органів самоорганізації населення

15.08.13 13:39 0 917
За участю депутатів міської ради Романа Бондарука, Анатолія Пархом’юка, Андрія Осіпова, представників громадськості відбувся «круглий стіл», під час якого обговорено «Програму сприяння діяльності та розвитку органів самоорганізації населення міста Луцька на 2013-2016 роки».

Розпочинаючи захід, Роман Бондарук зазначив, що це питання було включено до порядку денного 43-ї сесії міської ради. Однак, під час його розгляду у обранців громади виникло багато запитань та пропозицій. Крім того, звучали звинувачення щодо того, що не було обговорення документа. За його словами, саме з цією метою й була організована ця зустріч, аби усі охочі могли висловити свої зауваження та подати пропозиції. Проте, зауважив Роман Бондарук, на жаль, на засідання «круглого столу» прийшло лише кілька депутатів.

Потому слово взяв розробник Програми сприяння діяльності та розвитку органів самоорганізації населення міста Луцька на 2013-2016 роки, президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавринюк. Він зазначив, що документ уже був доопрацьований з урахуванням пропозицій, озвучених під час обговорення на сесії 43-ї сесії міської ради.

Він наголосив, що органи самоорганізації населення мають велике значення для розвитку територіальної громади і є однією з ефективних форм об’єднання мешканців заради покращення умов їхнього проживання. Петро Лавринюк зазначив, що завдяки участі в ОСН люди більш відповідально ставляться до свого майна. За його словами, створюючи вуличні чи квартальні комітети, люди зможуть реально впливати на те, що і як робиться на їхніх вулицях, дворах. Також вони мають змогу контролювати об’єми та якість послуг, які їм надаються.

Петро Лавринюк зауважив, що прийняття програми дасть можливість мешканцям приватного сектору, а тут проживає близько 50 тисяч лучан, об’єднуватися у вуличні комітети і разом наводити порядок на своїх вулицях.

Депутат міської ради Роман Бондарук додав, що часто люди у приватному секторі скаржаться на стихійні сміттєзвалища. За його словами, це не дивно, що вони є, адже нині лише близько 60 % мешканців заключили договори з КП «Луцькспецкомунтранс» на вивезення побутових відходів.

Підтримав Романа Бондарука Петро Лавринюк, який наголосив, що завдяки створенню ОСН вдасться побороти таке явище, як стихійні сміттєзвалища, адже люди будуть самі дбати про свій добробут. За його словами, тоді вони будуть пильніше слідкувати, хто і де викидає побутові відходи, тому що їм самим потім це прибирати прийдеться.

Позитивно оцінив ідею створення органів самоорганізації населення й депутат Анатолій Пархом’юк. Він зазначив, що, аби зацікавити людей створювати квартальні чи вуличні комітети, необхідна підтримка та допомога влади, аби вони розуміли, яку підтримку вони отримають. Також Анатолій Пархом’юк розповів, що усі зауваження та пропозиції висловлені ним під час обговорення питання на сесії, уже враховані.

Свої точки зору висловили також депутат Андрій Осіпов та громадський діяч Петро Гоцалюк.

Завершуючи зустріч, Роман Бондарук висловив сподівання, що його колеги на наступній сесії міської ради підтримають доопрацьований проект документа, адже він необхідний і на часі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ