Луцьк вчергове прийматиме Міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation 2013»

Луцьк вчергове прийматиме Міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation 2013»

15.08.13 13:20 0 1040
Наприкінці серпня шанувальники джазу готуватимуться до шостого міжнародного джазового фестивалю «ArtJazzCooperation 2013», який традиційно представить найяскравіших джазових музикантів світу, об’єднає різні жанри мистецтва в темі джазової музики та додасть містам особливий настрій. Невловимий та тонкий з нотками спецій… настрій джазу.

Головні концерти фестивалю відбудуться 30 серпня, уже традиційно, на території Луцького замку та 31 серпня у приміщенні Волинського академічного обласного театру ляльок.

Також фестиваль відбуватиметься 31 серпня у Рівненському музично-драматичному театрі. Цього року програма міст відрізнятиметься. Родзинками сцени у Рівному стануть Боріс Саволделлі, Італія, квінтет Танела Рубена за участі Кадрі Вууранд та Крістіана Рандалу, Естонія, та CrystalQuartetОлексія Боголюбова, Україна.

До джазової «кооперації» фестивалю долучились Львів, Київ та Ужгород. Італійський віртуоз - вокаліст матиме концерт у Львові, а естонський квінтет захоплюватиме симпатії глядачів в Києві та Ужгороді.

У Луцьку ж «ArtJazzCooperation» прийматиме відомих українських джазменів Наталію Лєбєдєву та колектив «BloomBand».

Об’єднає фестивальні майданчики визнаний барабанщик з Чікаго, Френк Паркер, який гратиме разом з Андрієм Арнаутовим, Анастасією Литвинюк, Тарасом Баковським та вокалісткою з Польщі Аною Анджієвською. З українськими джазменами Френк познайомився під час Літньої Джазової Школи у Львові, де він проводив лекції та майстер класи.

Окрім концертної програми на гостей фестивалю чекає традиційне унікальне поєднання різноманітних жанрів мистецтва в темі джазу, а саме:

- музичні виступи та джем – сейшни (Луцьк, Рівне)

- «Слухаємо музику разом» - лекція радіоведучого, журналіста, джазового популяризатора, голови продюсерского центру «Jazz In Kiev» і просто гуру українського джазу Олексія Когана (Рівне);

- майстер-клас з гри на ударних інструментах від Френка Паркера. Музикант викладає курси ударних інструментів в університетах та коледжах США і є членом Міжнародної Асоціації викладачів традиційного джазу. (Луцьк)

- традиційне «Джазове Кіно», що проходитиме 30 серпня за участі піаніста Олексія Боголюбова (Рівне);

- виставка найкращих робіт фотоконкурсу «Джазові Емоції», та фотоконкурс для рівненських фотографів «Найкращі світлини фестивалю «Art Jazz Cooperation» (Рівне);

- «Джаз під відкритим небом» - концерт гуртів Mystery та Jade Street з Яною Міськовою, що відбудеться 25 серпня до Дня Міста. (Рівне).

Організатори фестивалю: Волинська обласна громадська організація «Луцький Джазовий Клуб» та Рівненська обласна громадська організація джаз-клуб «ДжЕм».

Регіональні партнери фестивалю в м. Луцьк: Волинське молодіжне громадське об’єднання «Єднання», благодійний фонд «Співдружність-Волинь», управління культури Луцької міської ради та управління культури і туризму ВОДА, Волинська обласна філармонія.

Детальну інформацію щодо вартості квитків можна отримати на офіційному сайті фестивалю «Art Jazz Cooperation» — www.artjazz.info. Там же можна слідкувати і за всіма фестивальними новинами. Акредитація журналістів – за електронною адресою: matvey81@gmail.com (Андрій Матвіїв).

Детальніше про Луцьку частину фестивалю дивіться на сайті Луцького Джазового Клубу (www.jazzclublutsk.org)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ