Хмельниччина: творчим людям – дієву підтримку!

Хмельниччина: творчим людям – дієву підтримку!

15.08.13 13:15 0 866
Днями на батьківщині письменника Миколи Островського в місті Шепетівці на Хмельниччині за ініціативою обласного літературно–меморіального музею М.О.Островського та Всеукраїнської громадської організації «Народна академія творчості інвалідів» вдруге відбулася Всеукраїнська школа майстерності для творчих людей з особливими потребами.

Згідно з програмою школи було проведено навчання з курсів поетики, журналістики, образотворчого мистецтва, вишивки та бісероплетіння.

Для участі у триденній роботі Всеукраїнської школи майстерності прибули представники з різних і найвіддаленіших міст і сіл України: з Волині, Криму, Кіровоградщини, Хмельниччини, Одещини, Львівщини, Київщини, Полтавщини і Криворіжжя.

Цьогоріч програмою курсів навчання у Всеукраїнській школі майстерності було передбачено відзначення 100-річчя від дня смерті видатної української поетеси, перекладачки і драматурга Лесі України, а тому слухачі курсів підготували домашні завдання: поетичні твори, статті, малюнки, присвячені життю і літературній діяльності славетної співачки досвітніх вогнів, що обговорювались на поетичних заняттях з метою подальшого опублікування.

Учасники Всеукраїнської школи майстерності здійснили екскурсію по музею М.Островського, а також побували на презентації персональної виставки Анжеліки Рудницької «Містерія літочислення». Під час екскурсії викладач курсу поетики Іван Гайворон запропонував працівникам музею Миколи Островського передбачити окрему експозицію, присвячену життю і творчості відомого українського письменника, лауреата Шевченківської премії та літературної премії ім. М.Островського Володимира Забаштанського для проведення уроків мужності для української молоді.

Плідній роботі Всеукраїнської школи майстерності для творчих людей з особливими потребами сприяла дієва підтримка управління культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації, Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, Українського фонду культури і Київської організації НСПУ.

Відрадно відзначити, що нині Всеукраїнська школа майстерності для творчих людей стає традиційною щорічною школою навчання, а музей Миколи Островського – помітним центром української духовності й культури.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Міліція Буковини нагадує ...

КОМЕНТАРІ