Хмельниччина: обережно, телефонні шахраї!

Хмельниччина: обережно, телефонні шахраї!

15.08.13 13:05 0 974
Останнім часом перші сходинки зареєстрованих шахрайств все частіше посідають так звані мобільні шахрайства, пов’язані з «псевдоправоохоронцями». До прикладу, з початку року в Кам’янець-Подільському жертвами зловмисників стали 8 громадян.

Схема шахрайства досить проста: громадянам телефонують шахраї, представляються працівниками міліції, і «за вирішення питання щодо непритягнення сина або доньки до кримінальної відповідальності», вимагають кругленьку суму грошей. Спантеличені родичі перераховують злочинцям свої заощадження, а потім дізнаються, що стали жертвами шахраїв.

— 4 серпня на гачок «псевдоміліціонерів» потрапила 40-річна кам’янчанка. На мобільний жінки надійшов дзвінок від невідомої особи, яка представилась працівником міліції. Чоловік повідомив, що її син скоїв ДТП, є постраждалі, а для того, щоб не було реєстрації в міліції потрібно сплатити вісім тисяч гривень. Для правдоподібності зловмисник дав слухавку нібито сину, який простогнав в слухавку прохання допомогти та чітко виконати всі вказівки. Звичайно, що в ту хвилину жінка навіть не подумала перевірити інформацію, а стрімголов помчала додому за коштами та перерахувала їх на вказаний рахунок. Потім з’ясувалося, що її син у себе вдома, а її надурили, тож довелось звертатись до справжньої міліції, — розповів т.в.о. начальника Кам’янець-Подільського міськвідділу міліції майор міліції Віталій Козярук.

— Щоб не стати наступною жертвою шахрайства, слід бути більш розсудливими та уважними. Тим паче, що убезпечити себе від подібних злочинних посягань цілком реально. По-перше, не впадайте в паніку та не поспішайте перераховувати гроші незрозуміло кому, — продовжує Віталій Вікторович. — Натомість запитайте в «співробітника міліції» прізвище, ім’я та по-батькові, дату народження близької людини. Зазвичай шахраї зазначеною інформацією не володіють. По-друге, уточніть місце перебування та якомога скоріше передзвоніть тому, хто «потребує вашої допомоги», аби підтвердити чи спростувати інформацію. Прислухайтеся до цих простих порад, а якщо з вами сталася біда — негайно зверніться до відділення міліції або телефонуйте на «102».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна має відповісти ...
Наступна новина: Адресну допомогу отримують ...

КОМЕНТАРІ