Адресну допомогу отримують понад 207 тисяч сімей Львівщини

Адресну допомогу отримують понад 207 тисяч сімей Львівщини

15.08.13 13:05 0 942
За інформацією департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА, державну соціальну допомогу отримують понад 207,0 тис. сімей області, в тому числі 159,4 тис. сімей з дітьми, майже 16 тис. малозабезпечених сімей, понад 29 тис. інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів.

Зокрема, у 2013 році державних соціальних допомог призначено і виплачено на загальну суму 1432,4 млн грн., що складає 56,5% від запланованої субвенції. Виплата державних соціальних допомог проведена в повних обсягах нарахувань.

Нагадаємо, місцевими органами соціального захисту населення області реалізується низка законів, спрямованих на здійснення соціального захисту сімей з дітьми, малозабезпечених сімей та сімей, в яких виховуються діти-інваліди.

Діюче законодавство спрямоване на забезпечення адресного та диференційованого підходу при наданні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, а також пріоритету сімей з дітьми у системі державної підтримки малозабезпечених верств населення та сімей у яких виховуються діти-інваліди.

З метою покращення соціального захисту дітей-інвалідів І групи підгрупи А (найтяжча ступінь функціональних обмежень) з 28.07.2013 підвищено розмір надбавки на догляд за дитиною-інвалідом з 50% до 100% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

Новий розмір державної соціальної допомоги для дітей інвалідів з надбавкою на догляд становить 1597,80грн., для дітей-інвалідів підгрупи А віком від 6 до 18 років з надбавкою на догляд становить 1835,82грн.

Окрім цього, відбулося поглиблення адресності надання державних допомог, реально збільшено розміри державної соціальної допомоги з урахуванням встановленого підвищеного рівня забезпечення прожиткового мінімуму для дітей, фінансового та майнового стану сім’ї, її можливостями до самозабезпечення та тими обставинами, у яких вона у даний час перебуває.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Чернівцях відбуваються ...

КОМЕНТАРІ