У Львівській області Ірина Сех вимагає від уряду профінансувати ліквідацію екологічного лиха у Бориславі

У Львівській області Ірина Сех вимагає від уряду профінансувати ліквідацію екологічного лиха у Бориславі

15.08.13 13:11 0 833
Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех вдруге звернулася до Прем'єр-міністра України з вимогою профінансувати 2013 року заходи з ліквідації екологічних і соціальних наслідків тривалого видобутку нафти та озокериту у межах м. Борислав Львівської области.

Як ідеться у зверненні до уряду, зважаючи на інформацію місцевої влади про те, що ситуація в Бориславі погіршується, комітет повторно звертається до КМУ з вимогою негайно розв'язати проблему фінансування екологічних заходів у цьому місті.

"Дорученням від 31 липня 2013 року № 18601/2/1-13 Кабінет Міністрів доручив низці центральних органів виконавчої влади розглянути це питання та у встановлений законодавством строк поінформувати Комітет і Кабінет Міністрів. Комітет отримав відповідь Міністерства фінансів України, у якому зазначено, що вирішення питання екологічних і соціальних наслідків довготривалого видобутку нафти та озокериту у межах м. Борислав Львівської області можуть бути здійснені за рахунок нерозподіленого резерву коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища за бюджетною програмою "Здійснення природоохоронних заходів" (КПКВ 2401270).

Ще раз наголошуємо, що підпунктом 9 пункту 2 Розділу ІІІ Загальнодержавної цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013–2017 роки ці заходи визначені наступним чином:

"Для розв'язання проблем захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій передбачається виконання основних завдань Програми, що включають проведення комплексу робіт щодо:… 9) ліквідації екологічних і соціальних наслідків довготривалого видобутку нафти та озокериту на території м. Борислава Львівської області"

Державним замовником Програми визначено Міністерство надзвичайних ситуацій (на – Державна служба України з надзвичайних ситуацій).

Додатком 2 до Програми визначений прогнозний обсяг фінансування для кожного заходу і завдання, джерела фінансування та головні розпорядники бюджетних коштів (у даному випадку це МНС та Міненерговугілля). Тому посилання Міністерства фінансів на вирішення порушеного питання шляхом фінансування за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища за бюджетною програмою "Здійснення природоохоронних заходів" (КПКВ 2401270) не відповідає положенням Програми", – йдеться у зверненні.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: Луцьк: міський голова ...

КОМЕНТАРІ