Тернопільська область: рятувальники перевірили готовність особового складу до дій за призначенням

Тернопільська область: рятувальники перевірили готовність особового складу до дій за призначенням

15.08.13 13:28 0 935
15 серпня з метою перевірки готовності підрозділів ДСНС області до дій за призначенням проведено навчально-тренувальний збір за сигналом «Збір аварія». Його початок оголошено о п’ятій ранку. Відповідно до «Схеми оповіщення» через засоби зв’язку про подію повідомили весь особовий склад. Після отримання повідомлення співробітники ДСНС у польовій формі одягу, з укомплектованими «тривожними валізами» та протигазами своєчасно прибули до місця збору. Керівництвом проведено стройовий огляд особового складу та перевірено його готовність до дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Після цього на території аварійно-рятувального загону спеціального призначення було розгорнуто пересувний пункт управління, який встановлюється у випадку виникнення масштабних надзвичайних ситуацій безпосередньо на місці події. До таких пересувних пунктів входять медичні палатки, польові кухні, їдальня, палатки обігріву та відпочинку для постраждалого населення тощо. Разом з тим, проведено навчання та тренування особового складу мобільно-оперативної групи діям під час реагування на надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків.

Проведення подібних заходів є вкрай необхідним та ефективним, адже вони дають можливість перевірити ефективність схеми оповіщення та реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації чи інших невідкладних заходів, також дозволяють перевірити стан мобільної готовності працівників до виконання дій за призначенням.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: УНА-УНСО: Адекватною ...

КОМЕНТАРІ