Олександр Толстанов: "Профілактичний огляд школярі можуть пройти і в школі, і в лікарні"

Олександр Толстанов: "Профілактичний огляд школярі можуть пройти і в школі, і в лікарні"

15.08.13 13:19 0 915
Про це під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України, який був присвячений особливостям цьогорічних обов'язкових профілактичних оглядів школярів, повідомив заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов.

За його словами, нині основним завданням органів і закладів охорони здоров’я та Держсанепідслужби напередодні нового навчального року є відповідність навчальних закладів санітарним нормам: наявність відповідних дозволів, організація гарячого харчування, належні умови безпеки перебування. Не менш важливим є медичне забезпечення школярів — наявність медичних кабінетів, забезпеченість медичними працівниками, наявність відповідних лікарських засобів, профілактичні огляди, надання невідкладної медичної допомоги, медико-педагогічний контроль на уроках фізкультури та імунопрофілактика учнів, переконаний заступник Міністра охорони здоров'я України.

“Останнім часом ми спільно Міністерством освіти і науки України змінили порядок проведення профоглядів для зручності батьків. Нині, приблизно в половині областей країни, медичні огляди школярів проводитимуться на базі шкіл, а в інших – на базі наших лікувально-профілактичних закладів. Цей невеличкий експеримент в подальшому покаже, яка система буде комфортнішою та зручнішою для українців”, — розповів Олександр Толстанов та додав, що після початку навчального року профілактичні огляди можна пройти і в лікарнях, і в медичному кабінеті школи. “Також дітки, які на цей час перебувають у стаціонарі на лікуванні, можуть пройти такий огляд по місцю лікування”, -- сказав представник МОЗ України.

Особливу увагу представників ЗМІ заступник Міністра охорони здоров'я зосередив на відповідальності батьків, які мають активно виконувати рекомендації лікарів за результатами профілактичних оглядів, а також слідкувати за вчасним проведенням профілактичних щеплень.

Прес-служба департаменту охорони здоров`я за інформацією МОЗ України

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ