Тренінг для оперуповноважених та слідчих відбувся у ХНУВС

Тренінг для оперуповноважених та слідчих відбувся у ХНУВС

15.08.13 20:21 0 1065
У Харківському національному університеті внутрішніх справ у рамках виконання Проекту «Зміцнення потенціалу МВС в розслідуванні справ про кіберзлочини» відбувся регіональний практичний тренінг.

Розглянути тему: «Особливості проведення тимчасового доступу до речей і документів при розслідуванні справ про кіберзлочини: процесуальні та технічні аспекти» до університету завітало 16 працівників підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та слідчих підрозділів ОВС України з Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Полтавської, Сумської, Запорізької та Чернігівської областей, а також науковці та курсанти університету.

Захід відбувся за участю Американської асоціації юристів «Ініціатива з верховенства права в Україні», яку представляла координатор проекту Ірина Іванків. Вона констатувала: «Ми організували тренінг для оперуповноважених і слідчих, які відповідають за розслідування кіберзлочинів. Впевнена, що учасникам буде корисно дізнатися новітні технічні аспекти, які стосуються їх професійної діяльності». Також гостя висловила сподівання, що спільно з університетом вдасться реалізувати ще не один проект, адже за її словами Харківський національний університет внутрішніх справ є одним із лідерів у підготовці кадрів для правоохоронних органів, а, особливо, фахівців, які займатимуться розслідуванням кіберзлочинів.

Під час зустрічі начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинностю та торгівлею людьми В’ячеслав Марков ознайомив Ірину Іванків із навчально-матеріальною базою університету, у тому числі й зі спеціалізованими аудиторіями та навчальним полігоном.

В ході проведення тренінгу, окрім основної теми, сертифікований інструктор навчального центру «Мережеві технології» компанії «TechExpert» (м. Київ) Вілен Виржаковський, який проводив тренінг на запрошення компанії «Microsoft-Україна», розглянув також питання особливостей застосування комп’ютерних технологій при розслідуванні кіберзлочинів. Він зазначив: «Моя задача полягає у поясненні учасникам тренінгу, як влаштована комп’ютерна техніка, як будуються комп’ютерні мережі, якими є основні принципи роботи та особливості її складових елементів».

Перед учасниками тренінгу також виступив генеральний директор ТОВ «ЕПОС» (м. Київ, провідна компанія України у сфері комп’ютерної криміналістики) Сергій Чеховський із доповіддю на тему: «Комп’ютерна криміналістика в Україні: проблеми та перспективи». У своїй доповіді він навів технічні характеристики та можливості сучасного спеціалізованого програмного та апаратного забезпечення, що використовується як в Україні, так і у закордонних правоохоронних органах, для дослідження цифрових носіїв інформації під час розслідування кіберзлочинів.

Викладач кафедри захисту інформації факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми університету Олексій Рвачов ознайомив учасників тренінгу із станом та перспективами підготовки в Харківському національному університеті внутрішніх справ фахівців у сфері протидії кіберзлочинності. Також він окреслив перелік проблемних питань щодо практичної спрямованості навчання та шляхи їх подолання, доповів про проекти, які ініціює факультет підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми, щодо співпраці з міжнародними та вітчизняними установами у сфері боротьби з кіберзлочинністю.

Курсант 3-го курсу навчально-наукового інституту підготовки фахівців кримінальної міліції Руслан Сень зазначив, що такі заходи, як проведений тренінг, для нього є не тільки цікавим, а й корисним: «Я дізнався багато нового від спеціалістів у сфері боротьби з кіберзлочинністю і впевнений, що досвід від таких заходів обов’язково стане в нагоді не тільки у навчанні, а й у подальшій службовій діяльності».

Під час проведення тренінгу працювала виставка навчально-методичної та наукової літератури, яку було підібрано з бібліотечних фондів працівниками загальної бібліотеки університету за участю працівників кафедри захисту інформації.

Учасники тренінгу подякували Американській асоціації юристів «Ініціатива з верховенства права в Україні» та Харківському національному університету внутрішніх справ за організацію такого важливого заходу, що надав можливість підвищити свій професійний рівень та ознайомитися з існуючими напрацюваннями у сфері боротьби з кіберзлочинністю.

ВЗГ ХНУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Збагатитися вугіллям ...

КОМЕНТАРІ