Податкові ревізори заробляють до бюджету по 3,5 млн. грн. податків

Податкові ревізори заробляють до бюджету по 3,5 млн. грн. податків

15.08.13 12:23 0 1014
Протягом семи місяців цього року фахівцями управління податкового аудиту ДПІ у м. Чернівцях у плановому порядку проведено 27 документальних перевірок, що майже вдвічі менше, ніж у відповідному періоді 2012 року.

У той же час, при істотному зменшенні кількості перевірок, їх результативність значно зросла, оскільки практично на кожному перевіреному підприємстві були встановлені факти порушення податкового законодавства.

У підсумку платникам податків - юридичним особам донараховано до сплати 120,6 тис. грн., що становить 569,3 відсотка відповідного показника 2012 року.

У середньому сума податків, донарахованих одним аудитором впродовж січня - липня цього року становить 3548,4 тис. грн., що на 2925,1 тис. грн. більше в порівнянні із відповідним періодом минулого року.

Таких результатів вдалося досягти завдяки застосуванню ризикоорієнтованої системи відбору платників податків до перевірок, яка в автоматичному режимі дозволяє виявити ті підприємства, які потребують податкового аудиту.

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року впроваджуються електронні перевірки для платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку і звітності. Це дозволить звести до мінімуму спілкування суб'єктів господарювання з інспекторами. А вже з 2016 року такі перевірки зможуть використовувати всі інші платники податків, за умови, що вони не відносяться до ризикової категорії.

Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: МОЗ Єгипту: внаслідок ...
Наступна новина: Новини аграріїв ...

КОМЕНТАРІ