Уряд знаходить нові ринки збуту для українського АПК - голова Аграрного союзу України

Уряд знаходить нові ринки збуту для українського АПК - голова Аграрного союзу України

15.08.13 15:50 0 939
Голова Аграрного союзу України Геннадій Новиков вважає дуже добрим сигналом для українського агропромислового комплексу домовленості про експорт з 2014 року української свинини до Китаю. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.

Він вважає, що Україна має щоразу більше переходити від експорту зерна (сировини) до експорту готової продукції.

«Хотілося б, щоб ми експортували не сировину, а продукцію переробки - м'ясо чи продукти переробних галузей», - зазначив Голова Агрсоюзу України.

Він нагадав, що Україна вже починає експортувати на ринок ЄС птицю, триває сертифікація української свинини для експорту її з наступного року до Китаю.

«Ми вивчали імпортну складову Китаю з точки зору сільського господарства. Вони експортують свинини на близько 3 млрд дол.. Це для нас гідна сума, щоб нею займатися», - зазначив Новиков і додав, що Китай зацікавлений у багатьох видах української продукції, але наразі йдеться про свинину.

«Дуже добре, що сьогодні перед тим як нарощувати поголів’я свиней і вкладати туди кошти, виробникам спочатку пропонують ринки збуту, і цим займається уряд… так поважно працює над розширенням ринків збуту», - сказав Новиков.

Днями очільник Мінагрополітики України Микола Присяжнюк повідомив про початок з 2014 року експорту української свинини до Китаю.

Україна планує експортувати в 2013-2014 маркетинговому році рекордну кількість зернових – до 30 млн тонн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: аграрії ...
Наступна новина: Іноземці у відрядженні: ...

КОМЕНТАРІ