Алла Шлапак: Прокуратурі слід поцікавитись, де літні путівки для київських дітей

Алла Шлапак: Прокуратурі слід поцікавитись, де літні путівки для київських дітей

15.08.13 15:53 0 953
Відсутність забезпечення київських дітей соціально-вразливих категорій путівками на літнє оздоровлення з боку Міністерства соціальної політики вимагає уваги Генеральної прокуратури. В цьому переконана Голова Постійної Комісії Київради з питань гуманітарної політики Алла Шлапак, на дану проблему політик вкотре звертає увагу у своєму блозі.



«Про те, що з фінансуванням путівок для дітей-чорнобильців є проблеми, я говорила ще наприкінці весни. Я писала про це і в червні, і в липні... Однак з Мінсоцполітики мені, спочатку, взагалі не відповідали. Потім пояснили, що мій лист, начебто, «загубився» і відповідь буде пізніше. Тепер знову тиша», - зазначає Алла Шлапак.



Депутат акцентує увагу на тому, що згідно Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», відпочинкова зміна повинна тривати не менше 14 днів, а оздоровча зміна - не менше 21 дня. З огляду на це, за її словами, Міністерство соціальної політики, яке досі не виділило путівок для київських дітей, і при цьому жодним чином не пояснило цього факту – відверто порушує норми закону.



Враховуючи факти зловживань стосовно забезпечення путівками дітей соціальних категорій, які мали місце у Львівській області, Алла Шлапак висловлює занепокоєння, що подібні порушення можуть бути і щодо киян.



«На сьогоднішній день позиція Мінсоцполітики залишається незрозумілою – путівок для столичних дітей так і немає, відповідей на офіційні звернення – немає. Натомість сама міністр красномовно заявляє про «особливі акценти», які її відомство робить на оздоровленні та відпочинку дітей соціальних категорій, в тому числі й чорнобильців. Львівська облпрокуратура вже порушила справи проти чиновників із Червоногарда та Жидачівського району, які відправляли своїх дітей в «Артек» за державні кошти. А тому я вважаю за необхідне звернутися з аналогічним запитом щодо Києва до Генпрокуратури», - підкреслює Алла Шлапак.



Нагадаємо, що у 2013 році оздоровлення та санаторно-курортного лікування потребують 902 дитини, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них: дітей у групах - 425, дітей у супроводі одного з батьків - 477. Кошти на путівки для даної категорії дітей виділяються з Держбюджету, і відповідно, закупити та надати їх вчасно - прямий обов'язок Міністерства соціальної політики України.



В результаті парламентських слухань з питань оздоровлення дітей та молоді, які пройшли 3 квітня 2013, було прийнято рішення рекомендувати Генеральній прокуратурі України «забезпечити нагляд за додержанням законодавства щодо оздоровлення та відпочинку дітей».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іноземці у відрядженні: ...
Наступна новина: Працівники Міндоходів ...

КОМЕНТАРІ