У Луцьку хочуть максимально спростити систему встановлення обладнання для велопарковок

У Луцьку хочуть максимально спростити систему встановлення обладнання для велопарковок

16.08.13 08:09 0 977
Під головуванням заступника міського голови Тараса Яковлева відбулося засідання «круглого столу» щодо обговорення регуляторного акта проекту рішення виконавчого комітету Луцької міської ради «Про порядок розміщення обладнання для паркування велосипедів у місті Луцьку».

Розпочинаючи захід, Тарас Володимирович зазначив, що розроблений документ передбачає систематизацію встановлення обладнання для паркування. За його словами, жаль, що представники велосипедного руху не долучилися до сьогоднішнього обговорення.

Заступник міського голови заявив, що необхідно розвивати велосипедну інфраструктуру у місті. Зокрема, будувати парковки, доріжки вздовж автошляхів.

Начальник управління містобудування та архітектури Юрій Казмірук представив на розгляд присутніх проект «Порядку розміщення обладнання для паркування велосипедів у місті Луцьку». Він зауважив, що прийняття цього документу потребує проходження відповідної регуляторної процедури.

Процес отримання погодження для встановлення паркувального обладнання складний і бюрократизований. Однак, з іншої сторони, якщо не регулювати цього процесу, то велопарковки можуть бути розміщеними хаотично, у недозволених місцях і створюватимуть певні незручності.

Юрій Казмірук зауважив, що у місті поблизу магазинів, установ уже є велопарковки, зокрема, біля Луцької міської ради, ЦНАПу, гіпермаркету «Там Там» тощо. Але перед тим, як встановлювати такі об’єкти у місті, необхідно визначити місця де вони найбільш необхідні. Треба вивчити думку громадян.

Крім того, на його думку, процедуру погодження встановлення обладнання для парковок можна спростити, адже це не є будівництво. За його словами, це невеликі, акуратні металеві елементи, які легко кріпляться до стін будинків чи бруківки. Інше питання, наголосив Юрій Казмірук, якщо мова буде вестися про велопарковки з накриттями.

Підтримав таку думку й начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк. Він зауважив, що розробляти комплексну схему розташування велопарковок недоцільно. За його словами, процедуру необхідно спростити. Олександр Козлюк зазначив, що треба підтримати тих підприємців, які самостійно висловлять бажання встановити поблизу себе паркувальне обладнання для велосипедів. Також він запропонував, що можна видавати погодження.

Архітектор Андрош Бідзіля зазначив, що необхідно розвивати велоінфраструктуру. За його словами, у місті поступово збільшується кількість людей, які використовують велосипеди не тільки для прогулянках, але й для щоденного пересування містом. Він навів приклад країн Європи, де для велосипедистів створені хороші умови. Також Андрош Бідзіля запропонував впорядкувати систему руху транспорту містом.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що якщо власник об’єкта має бажання звести велопарковку, то можна було б зробити, щоб він звертався у міську раду з таким листом. Потому, за його словами, управління містобудування та архітектури розглядає, чи розміщення такого об’єкту не створює якихось перешкод. Якщо з певних причин там велопарковки робити не можна, то дається обґрунтована відповідь підприємцю з можливими варіантами вирішення питання. Тарас Яковлев зауважив, що якщо ніяких перешкод нема, то тоді за підписом міського голови чи його заступника видається певне погодження.

Також заступник міського голови зазначив, що необхідно будувати у місті велодоріжки. Зокрема, можна було б зв’язати центральну частину міста з 33-м мікрорайоном.

Крім того, на його думку, якщо розвивати інфраструктуру, то все більше людей буде користуватися велосипедами щодень.

Зрештою, Тарас Яковлев доручив управлінню містобудування та архітектури допрацювати документ й внести його на розгляд членів виконавчого комітету.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гаррі Каспаров закликав ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ