На Львівщині 300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовані у родини

На Львівщині 300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовані у родини

16.08.13 10:20 0 1001
В області функціонують 23 будинки сімейного типу, де влаштовано 152 дітей. Також у 97 прийомних сім’ях влаштовано 148 дітей. Про це 15 серпня під час прес-конференції у прес-центрі ЛОДТРК повідомив т.в.о. начальника служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Роман Хлопецький.

«Загалом в області є 300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Також під опікою родичів перебуває 2077 дітей», – наголосив Роман Хлопецький.

Зазначимо, відповідно до законодавства, на кожну дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях та ДБСТ виплачують 2 прожиткові мінімуми та 35% зарплати одного з батьків. Такі сім’ї прирівнюються до багатодітних сімей. Дітей в такі сім’ї готують в сімейних групах.

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України, на Львівщині реалізується програма з будівництва ДБСТ. Вихователями і батьками ДБСТ можуть бути громадяни, які пройшли навчання. Вони можуть брати на виховання до 10 дітей-сиріт.

За словами начальника відділу реалізації житлових програм Львівської облдержадміністрації Дмитра Харечка, на Львівщині на 5-ти земельних ділянках ведеться будівництво будинків сімейного типу.

«Зазначені будинки будують за кошти обласного бюджету та приватних осіб. Цього року на ДБСТ із обласного бюджету виділено 5 млн. грн. Пріоритет при обиранні земельних ділянок – наявність відповідних комунікацій», – повідомив Дмитро Харечко.

На прес-конференції наголосили, що до кінця року планують побудувати 9 дитячих будинків сімейного типу.

Варто також зазначити, завтра за участю голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука, у місті Буськ відбудеться урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу, в якому проживатиме 9 дітей.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області до ...

КОМЕНТАРІ