Львівщина: Василь Бахмацький доручив керівникам хімічно небезпечних об’єктів області терміново забезпечити персонал індивідуальними засобами захисту

Львівщина: Василь Бахмацький доручив керівникам хімічно небезпечних об’єктів області терміново забезпечити персонал індивідуальними засобами захисту

16.08.13 10:08 0 954
15 серпня, під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації, першого заступника голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Василя Бахмацького відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Члени комісії обговорили питання щодо стану техногенної безпеки на хімічно-небезпечних об’єктах області та виконання вимог чинного законодавства з питань забезпечення їх працівників, непрацюючого населення та дітей віком до 16 років засобами індивідуального захисту.

Зокрема, директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА Олексій Титаренко поінформував, що головне управління Державної служби України у Львівській області в цьому році перевірило 46 хімічно-небезпечних об’єктів, з них 24 – класифікованих.

«За результатами перевірки орієнтовна потреба у засобах індивідуального захисту органів дихання працюючого персоналу на потенційно-небезпечних об’єктах становить 78529 протигазів ГП-5 (ГП-7). Станом на забезпеченість засобами індивідуального захисту на хімічно-небезпечних об’єктах становить 8130 протигазів ГП-5 (7,33% від потреби) з простроченими термінами зберігання», – зауважив він.

Під час засідання заслухано представників хімічно-небезпечних об’єктів області, які доповіли про заходи, які вживаються їхніми підприємствами щодо захисту персоналу та навколишнього середовища.

Підсумовуючи нараду, Василь Бахмацький доручив керівникам хімічно-небезпечних об’єктів незалежно від форми власності до 29 листопада 2013 року забезпечити працюючий персонал індивідуальними засобами захисту, а до кінця 2013 року створити на об’єктах аварійні бригади для ліквідації можливих аварійних ситуацій із небезпечними хімічними речовинами.

Також заступник голови ОДА дав доручення розробити чи поновити Плани локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та погодити їх у встановленому порядку, а також розробити проекти для монтажу систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення персоналу населення в разі їх виникнення та до кінця 2014 року придбати та провести роботи з монтажу систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення персоналу і населення в разі їх виникнення.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ