Підприємства Львівщини зменшили викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря

Підприємства Львівщини зменшили викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря

16.08.13 09:37 0 961
15 серпня під керівництвом заступника голови Львівської облдержадміністрації Сергія Василенка відбулась нарада щодо укладання Угоди із реалізації Програми скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами найбільших підприємств-забруднювачів Львівської області.

Нагадаємо, що з метою зменшення викидів в атмосферне повітря на території Львівської області діє «Програма скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємств-забруднювачів Львівської області на 2009-2017 роки», затверджена розпорядженням голови ЛОДА. У програмі беруть участь 10 підприємств області.

Під час наради обговорили результати реалізації Програми упродовж 2009 року – І півріччя 2013 року. Так, за звітний період підприємствами виконано 60 заходів, що зумовило зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на 9281 тонн.

Також на нараді розглянули умови укладання угоди щодо виконання та реалізації Програми найбільшим підприємством-забруднювачем Львівської області ВП «Добротвірська ТЕС» ПАТ ДТЕК «Західенерго» до 2017 року.

Як зазначив, Сергій Василенко вирішення екологічних проблем на Львівщині є вкрай важливим, адже саме цей регіон славиться чистим довкіллям та зеленим туризмом.

«Окрім того, соціальна напруга, яка є в області – це ще один сигнал для активізації роботи у напрямку зменшення викидів та утилізації відходів підприємств регіону», – сказав С. Василенко.

Варто відзначити, що левову частку (зменшення викидів на 35 тис. тонн) із виконання програми складає Добротвірська ТЕС, яка входить до переліку 100 найбільших підприємств-забруднювачів України. Як зазначалось під час наради, підприємство вже виконало ряд заходів, на які було залучено кошти в сумі 35,6 млн. грн., з них 7, 4 млн. грн. кошти місцевого та обласного фондів.

Директор ВП «Добротвірська ТЕС» ПАТ ДТЕК «Західенерго» Андрій Шувар пояснює ситуацію тим, що збільшення викидів впродовж 2011-2012 років зумовлено збільшенням виробництва електроенергії та збільшенням кількості спаленого електростанцією вугілля.

«Якщо б підприємство не вжило певних заходів, об’єм викидів був би більший зазначених валових викидів та відбувалося б значне перевищення гранично-допустимих значень забруднюючих речовин», – запевнив директор Добротвірської ТЕС.

Також необхідно додати, що є проблема й з утилізацією відходів, зокрема зараз на території підприємства зібрано більше, ніж 10 млн. тонн золи.

Сергій Василенко дав доручення посилити контроль щодо здійснення викидів в навколишнє природне середовище забруднюючих речовин ВП «Добротвірська ТЕС». Також цьому підприємству рекомендовано розробити комплекс заходів щодо утилізації та зменшення накопичення відходів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Підсумки роботи ...

КОМЕНТАРІ